(討論) 父親明言死後物業歸兒子 港女痛斥「重男輕女」

123 回覆
15 Like 90 Dislike
咁又真係好多女富豪靠嫁有錢佬發達
個po好似個幾月前出現過
自己與年長一歲的姐姐近年已經移民,更在當地成功置業,「移民置業全部靠自己,差細路(佬)未出身」

究竟係靠自己定靠自己條仔
如果係靠自己條仔嘅
咁咪說明左點解佢老竇比層樓佢細佬囉
烏克蘭有女人當兵
結果一打仗大部份女人去哂做歐洲陰道
你攞當兵來講係無意思,打仗唔係運動比賽咁分男女子組,女人身體天生弱過男人,你係前線軍人都寧願要身邊支援你嘅兵都係男人啦,一般體質嘅女兵隨時要你反過來救佢,女人當兵從來都係最緊急關頭人員短缺先會大量出現,就好似蘇德戰爭嘅時候。
大既唔識就下個細既?
一個多元社會本應該容納唔同價值觀嘅人,保守同開放都應該一同接納,重男輕女/重女輕男本身只係價值觀問題,無乜嘢好抨擊,況且筆錢係老豆嘅,佢想點咪點分,派街坊都無問題

特別係班老嘢嘅價值觀已經shape咗七八十年,你叫佢地突然拼棄自己堅信咗咁耐嘅嘢,唔好咁天真
相對剝奪感
屌佢都ON9,你女嚟架咋,你出去俾人屌,屌出嚟個仆街仔跟外人姓架
留錢俾你? 留啲精俾你就差唔多
其實係
係西方依家咁on9
連登>新聞>連登
捐錢俾考DSE女仔
女仔:又唔係你既錢 人地啲錢鍾意比邊個就比邊個 都唔知男人嘈咩野

父親明言死後物業歸兒子
女仔:唔公平 父權 重男輕女 應該大家都有
你眼中得香港?
全世界女權都一樣啦
包括香港
港女考消防就唔係咁講
女權有冇出聲話唔好睇小女人體能?

冇就收皮啦
女權自助餐
班women飲咖啡飲到失禁未?
女人係咁,佢少氣就應該, 你少氣就無紳士風度。
你唔鍾意咪搞基囉
而自己與年長一歲的姐姐近年已經移民,更在當地成功置業,「移民置業全部靠自己,差細路(佬)未出身」。

比晒你好唔好
屌你老母,作文po又回鑊
同樣救火都無分女子組,當然男女子嘅體能邀要求都係一樣啦。都係果句你係消防員你想身邊支援你嘅隊員要唔要有足夠體能要求先?如果有人話要為女人而降低體能要求你仲驚
依家考紀律部隊
題外話啦,你唔同年代拚搏既代價同難度都唔同。
老豆可能心水清知道而家對最細既有幾慘。同埋話靠自己既9成9唔係靠自己
Lihkg>公海>lihkg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞