[嚴選]東京最搵笨嘅景點

886 回覆
640 Like 7 Dislike
鍾意行銀座日本橋多啲
不過基本上95%鬼佬第一次去日本都會去渋谷crossing
睇燈其實ok
最後花就真係好無聊
睇一次無妨

反而我想知香港嗰個點
去舊築地
本身個19 app已經同講明唔歡迎non local 客人無分別
睇富士山真係冬天先好去
非冬天去真係預8成睇唔到
餐廳排到仆街仲要唔比人帶野食入去 真係on99
我一定帶 成個便當收入衫袋 照拎出嚟食
預9成冇咁失望
廢物
唔值

二揀一去返築地啦
我都係撞到cancel煙花,好冇mood.
快證買完要玩左先俾再買。最慘一入場就只係得6點快證。好彩免費有兩個可以攞,其中一個係40週年pass. 一共玩左三個,睇左兩個表演,兩個巡遊。講真我覺得細過香港,但有o架妹,氣氛贏曬~
我舊年十二月去,樣樣都無人排隊
重點餐廳多,價錢平,點都搵到位。
7個係指定架,基本兩個mario, 兩個哈利波特,再搭過山車/大白鯊,minion同飛龍。你再買都係呢7個。
不過已經差唔多玩曬最出名既game啦。
同埋mario出左去就唔可以再入返,所以要跟快證時間順序玩。
坦白講,你玩曬7個都去到夜晚10點,夠曬皮~
除左間超市,食野好一般,選擇唔多
咁山長水遠去到求其食串嘢影張相都會
真 希望大家唔好再俾人搵笨柒
留港消費最好
有啲出名的book到8,9月
啲人真係賭一舖
哈利波特嗰區接近入夜已經唔駛點排
其他區都差唔多
而家最重點始終係mario
我係超市對面食,因爲5點幾先去到,好多已經收緊檔。
咁對面間野感覺幾地道就坐左入去。叫左D串燒同三個餐。
最重要係個海膽,唔新鮮,D味唔得。魚生就正正常常,價錢都係唔平,3000yen左右一個飯。
反而Sushi Ten好抵食。8800yen已經有優質omaska食~
不過起碼要一個月之前book, 去到都多遊客,隔離台一臺香港家庭一臺韓國妹。Bar檯就本地人多。
我個fass pass派7點幾俾我,去到落雨見到兩個排隊時間大約都係120分鐘。日頭係180分鐘。
唔算搵笨但今日坐咗tokyo cruise
由台場去淺草
船一入河流就話要坐返入室內
話啲橋太矮會撞頭
我想全程企室外睇都唔得

有得揀就揀另一個operator啦
最好可以過橋係室外睇 過癮啲
ching 你係乜房型?第二張圖個露天風呂係私人定公家?

嚟緊5月都卜咗,好期待
都冇計
不過食完過隔離睇gundam
建議下次搭 東京水邊線
電話:03-5608-8869(9:00~17:00,週一公休)
官網:Tokyo Mizube Cruising Line(JPN)

台場去淺草
我見仲平過tokyo cruise 800yen
點解忍野八海唔喺東京就代表迪士尼都唔喺東京?差好撚遠喎
你係咪戇撚鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞