(求救)收到法庭傳票 公司稅問題,thanks

153 回覆
6 Like 163 Dislike
冇㗎啦
準備轉行,出現金糧嗰啲,有案底人生玩完
永遠只可以打垃圾工

自己攞嚟

利申:朋友試過,撈緊地盤,運輸炒散
本身專業人士嚟
屋企幾個人等佢開飯,要踩三更先夠駛,唔敢同屋企講,話加班算
試過有人唔gur駁個官咀
畀人玩到上區院
is this for company or individual
其實你認唔認罪都係有案底
只係睇嚴唔嚴重
弱智comment都咁多正評 真心定假膠?
無交稅點會係民事
私人糾紛先屬於民事
個人
上到位做到名人 有人想搞你依D紀錄就好有用
上面成班講到好小事 老實講 唔係專門搞公司個D律師 有咩長遠影響邊有咁深研究 一條佬乜都冇就話爛命一條有咩好驚
機場咁高pay 樓主都唔想冇左
就算話追公司 但派左人認頭 有大獲有運作既公司最後又可以推成件事到認罪條友到
依家上到庭法庭刑事記錄一定有 重點係影唔影響個禁區證姐
最好好似上面話唔知點寫信撒銷就冇野膽心
依啲唔係刑事案
好似唔係咁計
同法官解釋
罰錢就緊架啦
可能唔會有案底
打返去信上嘅電話問啦
同個主任約時間去啟德交返齊所有嘢
通常補交返兼俾罰款就ok
交完拎張回條去隔離郵局俾罰款
搞掂
佢地都只係想收返齊啲文件
冇意為難你
但前題係你公司要冇賺錢
賺到錢就等上庭加罰錢啦

利申:試過
去過法庭未,年中大把人被人罰行人路上踩單車,自己查上官網睇下,唔通又留案底咩
認罪+每年罰$2000-$3000
唔係刑事 案乜撚嘢底呀
$2000-$3000
正確,如果你仲係擔心就搵間公司秘書公司處理
唔會有案底,唔洗寫求情信
通常初犯罰2500,你上庭前搵auditor搞掂哂所有野佢,上庭同個官講你上庭前已交哂所有野並提供稅局蓋章copy,咁已經係求情理由.
有人篤+放蛇啦
唔放蛇唔會捉到
Lm
返機場可唔可以另外開公司
連登仔依家咩事?
仲諗住有人會叫樓住洗定個八月十五添
咁有什麼情況會係董事需要上身?
稅務局會用民事告人? 巴打都幾風趣
唔使驚,小事啫同亂丟垃圾差唔多啫,上堂認罪罰幾千蚊啦, 不過盡快搵個會計師做翻盤數,間公司就算咩都冇做都要搵會計師做審計報告,填翻報稅表,如果間公司冇用就順便註消埋啦。
唔熟法律, 簡單講係特登有心安排嘅詐騙/欠薪之類。要好嚴重先會。
係刑事,但被告人係公司,樓主只係作為董事 / 公司秘書代表公司答辯,唔係告佢本人
所以佢本人唔會有案底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞