(求救)收到法庭傳票 公司稅問題,thanks

153 回覆
6 Like 163 Dislike
我都R 哂頭,公司唔交報稅表,點解個股東會留案底
搵個律師問吓有限錢
你問連登囝
上面講留案底個啲係咪覺得抄牌都會有案底
而家民事定刑事先
responsible person 呀
而家好多人做生意咩撚都唔識就做 連會計 、audit 都唔知要整要搞亂鳩黎,到問題出現先叫救命
上庭 認罪 交罰款 完
間公司無用就註銷左佢
罰錢之嘛
咁你揸車老不 扣5分 認罪罰錢係咪會有案底
連登有愛
耍分清民事定刑事案,呢D 民事案點會留案底,你起行人路踩單車都要上庭認罪,唔通又留案底?
感謝咁多位師兄解答,我大概知應該點做

總結而言,我果間係有限公司,所以係告公司,唔係告我,所以我申報背景可以照答無刑事紀錄。

如錯請糾正,thanks
郊野公園露營都要留案底
可以考慮搵林作問下
弱智,呢啲係齋罰款
你上庭嗰陣就知有幾多人仲誇張過你
唔好聽啲傻仔鳩吹啦
首先呢啲唔係刑事
有限公司獨立,公司無交稅表都係告公司,有限責任
無限公司嘅,你本人就係公司,告係告你本人,無限責任,仲大獲
填交稅表有限無限都要做
有限要整盤數,之後搵人做審計,無限自己報盤數就可以
有限獨立報稅表,無限可以獨立報稅表,或者個人報稅表入面報

呢啲case你搵會計師同你做返幾年數做審計,填埋稅表
最好上庭前搞掂
上庭都係準時到,問你認唔認罪
唔好講太多嘢,最多話已經填妥交咗
罰款通常2000,3000,去法庭付款署交錢
你驚嘅搵埋間會計公司代你上庭都得
好少事, 無案底, 上到去認罪罰1500-2000
一般無業務公司, 你自己填晒 0 (除咗股本個項), 交翻張稅表稅局就收貨。你而家俾人告, 想搏懵就自己填, 想穩陣就俾會計師填, 使多幾千。
無案底, 條友嚇9你。
大機會坐監

弱智路好搞咁多野
睇返依個comment幾多正評就知連登幾多弱智同想睇人仆街
正解,上到庭就知其實勁多公司無交,成班人排住隊認呢d遲交呀、無交呀之類既罪同交罰款
本身都唔會留案底你認罪佢就會罰你錢了事。最好即刻搵人整埋個report 做求情理由
錯上加錯
睇消楚director responsibility 先啦
咁如果呢單嘢揚咗﹐俾機場工間公司知道咗冇申報係某某公司董事﹐違反咗僱用合約(假設有)﹐咁應該點拆好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞