屯門一家惡人 刀削麵店態度衰 街坊都知 更用遮襲擊中學生 事後「威脅」記者禁報道出街?(2)

720 回覆
103 Like 4 Dislike
2蚊真係好小事,問題係郁手姐

大佬你屌客都不一定係死罪,人地澳牛直頭可以比煲到變左gimmick都仲得

但你打開門做生意,搶電話打客呢啲真係犯天條,無論本身有道理定無道理都係衰撚硬
比較客觀,但打人係唔啱wor
下 人地係咪mk仔女我唔知啦
但問有無優惠就俾人串係人都唔順氣啦
同埋一佢落舖頭同佢老豆老母講del相我覺得語氣都正常喎
俾人篤完癲完 第3次我仲要同佢地講禮貌呀?
食餐飯都比人搵CCTV圖放上網 犯曬私隱條例
有校徽 又有外貌特徵 學校一定認得佢地
係Google負皮講真話有機會換黎一個「影響校譽」嘅記大過
原來咁都唔係幫學生妹嘅理由

講真,公道講句,你唔係特別幫間鋪,直頭偏幫間鋪啦
客觀啲講,你係同間鋪有親咪認左佢囉

咪扮客觀啦
明明篇文扮持平,打到中段「我地d相」就出馬腳

人閪無問題,但唔好蠢
文苑佢已經好出名啦
就係多得呢啲垃圾媒體
搞撚到你哋成班個腦就永遠只有二元對立 非黑即白
對你哋嚟講
只要唔撐嗰對學生=支持間舖頭
屌依啲失實誇張嘅報道手法=藍絲五毛
搶電話打客唔係打開門做生意都犯天條
偷竊+普通襲擊
寧願佢而家咁二十年不變
起碼啲嘢幾好食
好過整九萬幾樣嘢出嚟但係唔好食
其實我都覺得唔似學生

但唔似學生都唔洗咁既閪態度下嘛
留下負皮就話公審,都on99

你地可以話條友唔似學生
但邊個仲係到幫間鋪d 人真係麻煩驗下智商
老豆老母嘅老豆老母已經冇考牌生咗兩隻白卡,兩隻白卡再生

佢地都幾勁OpenRice勁多鬧態度差,咁都仲有人幫襯
做服務行業態度好係基本
退一萬步講
當初好聲好氣解釋個學生餐
就唔會有咁多野發生

我以前屯門讀中學已經食過
佢地間鋪係大興邨出哂名閪
入去食個飯係要驚住比四眼哥屌
開業左咁多年到今時今日先爆獲
已經係不幸中既大幸

大個左搵到錢
飛日本60-70hkd 可以享受高質服務+食物
唔洗留係香港比60-70蚊睇人面色食飯
你出左馬腳啦,咩唔係幫舖頭

你句「10日前我地舖頭」
間野係黃店 班黃屍都會死攬 個社會好畸形
留名睇唔怯
咁咪更加印證佢哋根本就係MK仔女囉
放個樣上網都唔係大問題
個女仔本身都串柒柒咁
未必咁多人撐
但係一出手就玩撚完
lm
佢件紅白polo其實幾靚
人哋講緊屯門區
你走去講葵青區
推啦
你咁又唔好,買支水飲下,驚你坐成日口喝
不如你試吓 當有文章理解得唔清楚嘅
讀出聲 係真係開口讀出嚟
咁你就可以容易啲理解到成句句子嘅意思

一衝入去就呼喝人哋 你記唔記得10日前鋪我哋啲

呢句說話係個女仔講嘅
我其實真係唔明點解你可以理解到我哋舖頭
兩個人叫一碗野食
抵比人屌woo
我地都唔係當事人 係唔係學生唔係我地覺唔覺得
如果店主唔肯定係咪學生(就只係因為佢攣毛+啡髮)咁咪check學生證 但佢又冇咁做
之後比人負評就cap圖放人個樣上網起底
落去同佢理論又俾人攻擊搶電話

成件事學生都唔知錯喺邊
佢地真係學生 佢地真係比人cap圖放上網侵犯私隱
佢地真係俾人攻擊搶電話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞