90後已到/ 就到30歲圍爐區 (6)

1001 回覆
68 Like 6 Dislike
搵錯人
搬去屯門住,租都平嘅。聽你咁講租樓會月月清,啫份工都唔高人工,住村屋會儲到錢嘅。

同埋男人老狗去邊到做租租都好方便,唔似一個女仔咁危險。

男人,真係唔洗騰雞喎!
Ex冇情緒病但日呻夜呻
好撚難頂
真係好撚難頂,早兩日又俾佢爆一獲,我覺得自己根本無做錯,自問對佢已經好好,會聆聽佢嘅需要,陪伴佢,日常生活使費都係我比,車出車入,諗節目,買嘢氹佢/紓緩佢嘅壓力,做到咁足佢一個情緒病就抹殺我嘅付出,我都有情緒我都會攰㗎
做情緒垃圾桶好撚辛苦
長期對住依d人連自己都會出現問題
基本上佢唔會理你
佢覺得有情緒病大晒
全部人都要就佢
你話辛苦佢就情緒勒索你話你有義務
有冇叫佢睇下輔導嗰啲
但佢係咩情緒病?
佢就係有睇輔導,每個星期都會去。另外就係佢話有抑鬱同埋驚恐症。早兩日就發作,唞唔到氣呼吸唔到成身標冷汗之類,我都陪咗佢成日等到佢真係好返先送佢返屋企,第二日佢自己安排晒節目,我咪由佢去同朋友聚下,點知又怒屌我唔陪佢,我覺得好委屈
佢幾歲同一齊咗幾耐呀
見咗輔導幾耐 有冇好啲
同埋知唔知本身係咩事令佢有情緒病?
好好珍惜呢啲無小朋友嘅二人世界
佢都差唔多三十,一齊咗年令啦。就係見咗輔導都冇乜用,差唔多個個星期都去已經 本身就係話屋企人俾佢好大壓力 要佢獨立 令到佢由細到大都覺得要自己一個承擔晒所有嘅嘢 再加上以前拍拖唔好嘅經歷 有d traumatised
輔導好似要長期見先有用
見咗有冇一年?
都有啊 識佢之前已經見緊 都係好反覆 間唔中都會發作 我已經好努力 但佢心目中有個標準 我做唔到佢就會發我脾氣 佢又唔講 我無可能下下估中佢想我點做嘛
我有朋友又係好似你地咁 之後都係分開咗
我有努力㗎 佢都要體諒下我㗎 對我公平啲得唔得 我都好辛苦
去到呢個stage都係等緊是但一邊開口姐......
有冇巴打COVID 之後發左福 減唔返
巴打應該係個包容能力都強嘅人
佢係咪易有anger?同埋佢同屋企人關係點
自問已經好包容體諒同埋有耐性,都會覺得worn out佢又唔明發嬲嘅,係個病發作嘅時候就好誇張,會不停喊控制唔到,抖唔到氣就嚟暈咁。佢屋企人就係對佢好harsh,乜都要佢自己搞掂,從來唔會關心佢一返到屋企就叫佢做呢樣嗰樣,從小到大都係咁令佢好大壓力。我自己可能比較幸福,我成長從來唔覺得有啲咩唔開心有啲咩壓力,所以未必能夠好理解佢。
你同我朋友嗰陣又係好似
佢嗰陣都係話咩自己愛佢 但都真係辛苦 所以就分開咗
巴打女朋友多數幾時就會咁樣一次 同知唔知有咩事令到佢會病發?
你咁樣講得其實你好大程度上已經唔想/覺得自己無能力take呢份責任?一齊又唔係真係特別耐,有時當斷則斷對大家都好,無咁嘅能力就放過自己
一齊左4年幾 個硬係有問題解決唔到
兩邊都唔肯妥協 最後我開口分手
其實我真係好唔捨得 但我今日再搵佢佢已經好決絕
好辛苦 習慣曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞