90後已到/ 就到30歲圍爐區 (6)

1001 回覆
68 Like 6 Dislike
兩三個月先見一次,平時就日日ws例行公事咁
係啲人當出軌係日常先覺得對方出軌好少事,但講真咁樣對自己有啲被虐傾向。

要認真諗「你老公/老婆,搞大/受孕但唔係你做成嘅,你會唔會咁大愛養埋無你血脈嘅子女?」

再諗諗你會唔會因為對方成日出軌搞到有性病,可能有唔少有老公老婆嘅性愛沉迷者話「性病好難中」

咁點解係要有男女關係,甚至有法律名義上搞另外嘅男女關係?

大家無男女朋友無人夫人妻身份搵SP絕對無問題,但點解要講到自己好型好威?真係愛咩?純粹性罷了。

當人老咗,階段又唔同講法,雖然有老人家無後悔當年叫雞又包二奶,不過對我嚟講純粹佢個人就係咁無原則做人。

但成為被出軌嘅人唔肯分,都係咎由自取。有個臨老搞到有情緒病,本身老咗身體差,訓唔好就諗埋以前啲嘢,真係自作孽。

被出軌嘅人自己諗諗啦!你臨老會唔會有情緒病我唔知,但人老咗係咁,點解唔去揀啱你嘅人開心相伴呢?
32,女朋友有情緒病,要照顧佢情緒我都好攰
佢係三日唔埋兩日就唔開心個種?
係咪要你成日做社工?

呢類人自己幾正能量都會被佢影響到心灰意冷
好似哄完好返d幾日後又loop過
又唔係嘅,俾啲情緒病係間唔中會發作,突然間好多負面情緒,發作嗰陣會呼吸唔到,個心臟跳得好快,好似就嚟暈低咁樣,跟住心情就會好低落,佢話自己都控制唔到。我自問都算包容,會比好多時間陪佢,聆聽佢,不過我自己都真係會攰
但講真共唔共同呢啲好死嘅姐
有興趣就會同你傾落去
好同意你最後嗰句
愛對方就唔會有出軌依件事
但條女又會傻到去原諒
覺得佢肯認錯仲表現到更加錫自己
係嬴左個小三

條仔主動走去flirt個同事
花好多時間去追佢
唔係純粹有性嘅關係
直頭係男女朋友嘅關係
覺得條仔係未玩夠之餘對個同事都有愛嘅存在
但唔明點解最後可以話掉就掉
亦唔明如果係非正印不娶
當初點解要take risk去偷食
可能係正印有利用價值所以佢唔放得手?
搵工未
以前試過一個係咁
真係好難接受啊嘛有好大嘅年齡焦慮
未, 我年尾先移, 去到先搵

大家都懶 可以假日先做家務又冇人理
鐘意打機就打機 叫外賣就叫外賣
冇人煩住晒真係好爽

又可以日見夜見 又可以一齊打機
大家冇討論過都知自己要做乜家務
所以幾乎唔會因爲柴米油鹽嘈
其實同邊個一齊都可能會有淡的一天架喎
咁你次次都分手?!
不過真係勉強冇幸福嘅
唔駛人結你就結
最緊要自己點諗
諗清楚就唔好拖住人
亦唔好冷暴力
好多男仔死都唔講分手做衰人
迫個女仔講 咁樣係最賤的
我拍左7年+結婚1年都未淡
發覺好多人未夠1年就話淡
唔一定
我拍拖7年+結婚1年都未淡
主要係兩個人都要維繫
搵啲兩個人的共同興趣一齊做
去下試新菜式/去未去過的地方玩
如果其中一方太被動都會好易淡
諗好去邊落腳?
95年報到
今年2月比人炒 5月先搵到工
同大家情況相似 身邊朋友開始結婚 但自己又識唔到女 係有壓力
加上舊時周不時聽電台話 人生30係個關口
體力差左圈子細學新野難 開始體會到
plan緊讀埋個degree 但係因為身邊個個都叫我讀先考慮讀 自己唔太鐘意讀書

呢刻覺得自己浮浮沉沉 冇晒方向
係條女on9
話條仔比以前錫佢多咗 乜都就晒佢
又喺佢面前block咗個小三
覺得佢已經知錯
所以婚照結
條仔做到好決絕㗎
喺條女面前block咗個小三冇再聯絡
背後講小三係發姣勾引佢
盡全力抹黑小三
務求得到正印重新信任

個小三樣同身材都正過正印
有兩個女仔同時咁愛自己⋯
佢梗係想要晒

本身佢同正印拍咗5年拖 上年求婚
求咗婚都拖咗好耐乜都冇搞過
話其實唔想結婚 條女話想結就結
出去偷食比正印發現之後又開始驚
即刻去搞結婚啲嘢
聽講陪正印多咗 又錫佢多咗
條女就覺得佢肯返自己身邊係真愛
覺得自己嬴晒 嬴咗個小三

個肥婆正印都真係好on9…..
我都係27歲先開始搵到條路發展事業
有心唔怕遲 將來一樣可以好高人工
另外結婚就唔使急啦
一個人生活都可以好精彩
預到啱先結啦 勉強將就冇幸福
儲多啲錢仲好啦
到時仲可以發展下興趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞