90後已到/ 就到30歲圍爐區 (6)

1001 回覆
68 Like 6 Dislike
係咪拍得越耐
就越唔捨得分手
我 33了, 仲A0, 我嚟緊都自己一個移英, 有或無女朋友真係好睇自己
主要係習慣?
就算揾到佢再多缺點 都會好掛住 想cool煲
如果佢出軌再返你身邊
你都會揀原諒?
唔係因為第三者散, 係感情淡左
乜咁啱嘅
但對方好快move on
真係 佢分手之後好似冇乜嘢咁
但係最易嘅方法
發生咩事
31 同女朋友拍左兩年 感覺大家都淡左,係咪應該放手? 身邊朋友結晒婚,生埋仔...
會唔會試下結婚先
做gym識女最終都係your face your fate
做左年幾都係自己一個做
但我啲差唔多年紀嘅男同事都唔係好靚仔都有女朋友,會唔會係唔識處理兩性關係問題大啲?我見有啲人唔靚仔唔靚女都有另一半,而且住公屋/租租。
我細佢少少,拍拖6年都未淡,我覺得如果真係無feel就一早要斬纜好啲,免得晒時間(個人覺得遇啱人好重要)。

生唔生都係其次,主要係要對成世喎人哋方力申同鄧麗欣成10年都分得,拍得耐又唔算啲咩,要睇感覺感情多同夾唔夾多。
兩個人一齊耐咗 係咪一定會淡
淡到咩程度
撇開外來因素,唔理佢屋企人應該更穩定。

搵啲情趣嘢玩

我覺得係香港俾我哋太多嘢顧慮,
想玩嘅時候不能盡興嘅感覺囉!

講真拍拖⋯
為咗大家能夠同鍾意嘅人一齊開心咋嘛!
成個社會/家庭壓力搞到好無趣味/乏味,
變相好多人覺得性方面叫雞/搵SP解決就算,
失去咗對搵到鍾意嘅人一齊個陣單純做人嘅快樂。

成個社會講錢錢錢,本身外表都夠影響某啲人搵另一半,加上好多嘅社會規範,要你成為點點嘅人,搞到成件事好麻煩,好討厭。
搵下個早啲發覺早啲分開仲好
男方出軌係咪因為對另一半冇咗新鮮感?
偷食嘅關係維持咗好耐
但佢玩完又肯返屋企
女朋友發現就即刻斬攬
仲好堅定揀返另一半
放棄個小三

條仔究竟想點⋯⋯
Q.男方出軌係咪因為對另一半冇咗新鮮感?
唔係,事實上係呢個人性格係咁,就係屬於同邊個都做得,根本係某個階段時期係唔會珍惜愛,只會係性方面得到快樂先嘅人。(女方則是可以有老公都出去亂搞,而代表佢本來就係咁嘅人,對性需求大於愛,或者咁講,有時愛係令人沈重嘅,有唔少人唔鍾意愛情,但因為社會規範或家庭因素不能做自己,變相要偷偷地做。)

Q.偷食嘅關係維持咗好耐
但佢玩完又肯返屋企
女朋友發現就即刻斬攬
仲好堅定揀返另一半
放棄個小三
條仔究竟想點⋯⋯
根據你講法,應該係因為女朋友有啲因素唔想放棄,而外來嘅女人純粹床上玩物所以可以隨時掉得就掉,反正可以再搵。即是話佢揀女朋友而棄二奶,可能出於某個因素唔放得手/女朋友非即棄品,但問我咁樣係咪證明男方仲愛女方呢,好肯定答你「係愛對方根本唔會出軌,根本連出軌一事都唔會發生。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞