王菲出道前照片曝光,出道前後外表氣質判若兩人

91 回覆
96 Like 9 Dislike
轉成咁嘅look先出道,仲話咁樣比較後生青春,之前啲look太成熟,佢真係似比人跣
另一個天后唔係利智Sor 1999。
佢仲有講林憶蓮就真係好評如潮
王菲嗰樣係好鬼串,仲鍾意成日帶住副超chok,室內都鍾意帶超,佢嘅要求就係幫佢搞到夠cool夠mean睇落好有性格咁,反而正正經經得體嗰啲就唔要嫌唔夠特別唔係非一般佢話有一次有fans 想同王菲合照,佢教人chok扮cool擺pose好似話影出嚟效果好啲
同埋佢一開始通常交俾佢啲人講而佢就喺度chok俾下馬威你要你驚佢,開始認真合作做嘢熟落咗嗰陣就發覺佢有禮貌同專業,係鍾意揸住枝旗要你跟佢方向行
透過係另一位天后?林?鄭?
邊個係杜德偉?
叫佢杜生唔應果個
邊個出名臭四咪邊個囉,電視台半邊女
林憶蓮好評如潮
王菲開始信得過你唔再下馬威其實冇乜嘢有禮貌同專業,佢同佢隊crew frd 到爆(唔係唱片公司啲人),啲crew個個幫佢賣命,佢應該對佢嘅人好好
我問上面兩張相邊位係杜生
個冠軍永遠都係折骨舞
出咩活動,咩廣告都係跳折骨舞
第一次睇就話驚喜
睇多幾次已經冇feel
鄭都係靠信耶撚洗底
同埋真係唔知王菲Shirley 時期受到咩打擊好大陰影咁,試過有幕後改唔到口叫佢Shirley ,佢即刻好似癲咗咁行去叫佢Shirley 嗰個面前狂屌,強調佢嗰名叫Faye唔係Shirley
佢之前啲天后個個好專業,包括王菲,個個都極度專業,反而唔覺佢專業林憶蓮甚至會關心埋人哋夠唔夠料有冇問題隨時搵佢王菲麻煩啲,但佢係唔會做多唔會做少嗰種,你同佢交待晒清楚佢要做乜佢亦唔會hea你態度好認真(當然佢上節目形象最鍾意扮唔認真隨意,其實佢當年私底下係認真撚嚟),佢亦會跟足rundown唔飲唔食做足晒俾你仲有黃秋生都好專業有禮貌只要你有做足晒功課,反而有啲人不可貌相同形象極度相反,通常睇落最唔難纏嗰啲就最難纏
係呀,返嚟改咗英文名紅咗,佢勁憎依個英文名
本身好似係跟羅大佑,之後同人吵起上嚟
好懷疑老鼠安究竟係唔係香港長大,北京仔比佢仲似香港人
係呀,新藝寶賣佢比台灣滾石呀
好似本身執迷不悔後傳佢已經完成合約去滾石
有個傻仔唔識貨

1991年,陳少寶調任遠東區工作,不再直接參與香港歌手事務,亦不再擔任王菲經紀人。當時接任王菲經紀人的陳健添認為來自大陸的王菲在香港沒有太大發展空間,便以200萬港幣的價格將王菲的合約轉讓給了台灣滾石唱片[31]。1991年下半年,王菲離開香港歌壇,在歌手羅大佑安排下,赴美接受滾石唱片培訓,但因王菲與羅大佑理念不合,羅大佑提前終結了與王菲的合約,王菲就此恢復了自由身。
中国人的成長故事
不過佢反而係離開咗陳少寶先彈起,嗰陣公司已經轉咗人
copycat 冰島女歌手
抄post
把頭髮問題?
後期已經紅咗反而走去抄,明明當年佢係唱white soul R&B 出名開始,之後就係啲抒情歌,同埋造型已經潮同grunge形象型格 ,反而之後嗰啲爭議性大到呢,唔似以前一致好評,不過好有noise係真嘅,吸咗啲細路仔女仔fans追捧,fans 年齡層急降
一樣咁樣衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞