王菲出道前照片曝光,出道前後外表氣質判若兩人

91 回覆
96 Like 9 Dislike
末正式出道出唱片前

正式出道出唱片

出道前除咗最後一張其他都仲未有形象指導幫佢,出道後有形象指導成陣北姑同娘味出晒嚟勁娘,佢係唔係得罪咗人,唔怪之得咁鬼憎王靖雯時期甚至香港
佢以前同公司嘅人話啱啱第一眼見佢,佢初嚟報道嗰陣已經印象好深刻到依家甚至都仲記得佢嗰陣著乜,同其他香港女仔好唔同好脫俗,素顏裇衫牛仔褲波鞋已經勁吸引,反而之後正式出道出唱片開始化妝打扮搞形象變成另一個人咁變到好柒,唔知佢同佢形象指導搞乜鬼仲要越搞越柒
細個以為王菲係藝名,王靖雯係真名,點知原來掉返轉先真
我都係,記得王靖雯已經爆紅咗,佢英文名叫Faye 之後又有菲自由依啲轉型做潮人,之後好多人先叫佢王菲,王菲感覺似玩嘢潮流居多又特別,以為藝名襯埋佢英文名
周慧敏出道前
黎明 許志安
(no offence)
當年既 許志安 仲樣衰過 何啟華
個冠軍反而紅唔起
好似大陸農民工
杜德偉成個巴膠咁

無人提陳小寶?得X人多?
短頭髮唔靚姐,第一次睇依個live靚到
https://youtu.be/0uWomccM7Yk?si=uz-6hNQm9VCe1mBs
聽講王菲紅咗之後上晒位即刻同佢反面,同埋唔可以喺佢面前提佢舊名
記得佢當年受傷女人紅咗仲係叫王靖雯嘅時候,嗰陣報紙已經爆咗如果仲有人仲係叫佢舊英文名Shirley ,佢會衝埋嚟屌鳩你話佢唔係Shirley 佢嗰名叫Faye
https://youtu.be/qCCQrrRs-sE?si=PMvDXo-mL8IeKqfe
初出道啲打扮真係好娘,套衫同埋耳環完全唔襯佢
https://youtu.be/25hGuhXwF6s?si=zGN1dszBmMHu8I4E

當年留長頭髮返嚟眼前一亮再唱R & B已經即刻紅咗,不過啲人話佢識打扮
出道前靚d
老鼠安
第一名個女係邊個?
唔知係唔係因為咁而憎香港,佢臨出道前嘅第一次接受訪問話香港冇朋友好悶,就嚟出唱片將會好忙而好興奮,記者話見過佢嘅人對佢外型評價好高,樣靚模特兒身材皮膚好白氣質清冷獨特,講嘢好溫柔好聽到動人心弦,走紅完全不成問題,但對佢唱歌評價真係好麻麻,話佢主要都係賣佢外型同清冷柔弱得嚟帶倔強嘅獨特氣質,甚至話以佢條件好應該係去拍戲而唔係嚟唱歌,佢外型氣質同把聲都氣若有絲咁款,唔係歌手要嘅特質
佢接受訪問嗰陣素顏純白T look ,其實嗰陣仲靚過出道後,記者問佢打扮咁簡單隨意,嗰陣佢話唔多識打扮搞形象,遲啲正式出道宣傳第一張唱片會有形象指導幫佢化妝打扮搞吓執吓形象
乜水
許志安 攞獎前日偷渡落黎咁款
佢唱歌麻麻?
三個都紅唔起
3個都紅唔起
嗰陣係,話佢氣若有絲,無論佢嘅人同把聲都係,冇氣冇力,音準拍子又唔掂,把聲好震好唔穩同埋佢把聲係清冷溫柔唔多甜
其實嗰陣評價講得啱佢成個package甚至乎佢嘅倔強全部都係睇落引人好想保護佢,但嗰陣歌手要嘅係氣勢巨肺震攝人嗰種,或者甜美可人溫暖人心嘅感覺
不過佢嗰陣進步勁快,第二隻碟唱功已經比大部份同期突出,第三隻評價已經好評如潮話佢女歌手唱功top tier,其實都只係短短一年時間左右。
當然,佢一唔操唔練其實啲問題又返晒嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞