泰國旅遊討論區(12)

672 回覆
5 Like 3 Dislike
6月尾7月頭有5日假 未去過東南亞同埋筆直有限
初體驗既話東南亞係咪曼谷?唔熟水性 旨在飲飲食食鳩hea
諗過馬拉/ 新加坡 日本已去 韓國唔岩價 假已拎 但考慮緊
曼谷鳩hea鳩行揼骨已經夠玩

餐廳夜市多到你唔會一次去得晒
依家我未買既原因係 我好撚柒怕熱 呢個時間東南亞應該會熱到癲
6月尾無4月咁熱
好多時日頭都係行商場揼骨,好少出街行
nikusho lunch set 好抵
都唔會熱得過香港
笑話黎?
你試過三,四月去未,個太陽矖落嚟係痛
好笑?香港又濕又熱
咁多位,是咁的。
如果有睇過旅遊台另一個UO post。都知我其實UO改咗例之後有做實測嘅。
UO上機行李新例已出 (2)
https://lih.kg/CjsnngX
#525 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
咁我又將會去曼谷,最近又又買左個背囊。我又又又啱啱pre-pack咗一次。

12.2磅,約5.534公斤
可以乘機分享吓我點用一個38cm x 22cm x 16cm嘅小背囊去拾行李,去曼谷玩5日4夜。
今日去到體感40度
去邊度唱錢?最好香港定泰國唱?
想問吓芭堤雅雙條車點樣搭,之前睇過啲片都唔係好明
想問下曼谷機票而家幾錢先叫平 好耐無去
https://www.thailandfans.com/blogs/details/3572

見到有車就隨時截,冇站可言
見到就到目的地就隨時禁鐘,佢會停車,又係冇站可言

落車去司機位比10baht
盡量唔好比機會佢找錢,有啲人話比張大紙佢,佢當你包車唔找錢比你

基本上晚飯時間要搭雙條,call grab冇人接單
Pattaya 2nd road同beach road最多車,其他路少好多
UO淨用背囊,做promo會去到$68+$68
夠哂平啦
想再去芭堤雅
Thx bro
呢排曼谷係咪成日落雨
想曬下太陽香港落雨落到灰
7月底去泰國會唔會落雨落到pk玩唔到水上活動?唔想等到11 月。
格蘭島跟團好定自己去好?我又想玩水上電單車同浮潛。如果自己去,再去join 依兩樣活動係咪唔化算
same 香港呢啲陰天全日毛毛雨真係好閪
曼谷暴雨完就出太陽 爽快好多
我上次係跟個D一日團,我係Klook book咩都有得玩吓咁,如果你想玩多次加錢就得,我就試咗加錢玩水上電單車,無記錯就係玩半個鐘就700baht
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞