泰國旅遊討論區(12)

672 回覆
5 Like 3 Dislike
最緊要屌9問kk園嗰啲
可能有人介紹過?
下個post打算做個q&a大家有咩意見
打算聽日放假就整
機鐵直到 近Central World
游泳池OK
酒店空間大 夠Grand
大堂唔算嘈 早餐多野食
價位1000頭 算好高質
唱錢 真係香港唱算啦 爭唔遠
都唔係既 唔係太夜機直接係機場唱已經好令rate

唱錢唔係重點,唱完食after you先係重點
無錯
酒店推薦?
-Copper點book/揀最平嗰個set
-易唔易俾人捉去kk園
每隔幾頁就又有問
前排第一次去 住佢附近間Thomas hotel Bangkok
雖然冇Eastin 咁靚
但個位都係靚到仆街 係正BTS 同機場線隔離
BKK機場近ARL嗰到換錢都方便呀
搭得ARL嘅話嗰個位已經喺附近, 點解要比錢食水深嘅香港賺
除非第一次去嘅姐....
有時唔係搭ARL 廢事哂時間
唱定錢 一落機 上車
認真問 香港食水有幾深
唱30000Thb 爭30蚊都唔知有冇
你鍾意幾十蚊買方便
亦有好多人鍾意慳幾十蚊

各有所好姐
bts chitlom/siamm天橋
去新copper buffet個間商場條路上有一間綠色superrich 都好rate
想問你呢間你覺得點?古典風幾正,平Eastin 成倍

間嘢都係bts 隔離?其實人多係咪都包車抵過機鐵
真心唔錯,方便機鐵落車天橋直達,酒店新、游池算靚,早餐質素幾好,千頭呢個配置真係 OK
我做過哂功課
Gaysorn綠superrich比大部份橙superrich都靚
除非你機場/the market/head office換, 否則Gaysorn係好啲
bts橙superrich好差
Eastin Sathorn 點睇?都係幾個站到Siam
住過Solaria, 除左地點冇撚得輸, 其他野都一般般
房唔算大, 成個感覺只係一般日本3星酒店放大版
叫做岩雨季住, 同埋買完野方便返一返酒店放低野再出發
有冇爸絲住過Grande Centre Point Hotel Ratchadamri?
外觀望落去好舊咁
地點真係屈機

清仲有冇住過邊間揀推薦吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞