[黃Viu台劇]不夠善良的我們 |林依晨|許瑋甯|賀軍翔|柯震東

131 回覆
21 Like 3 Dislike
背景一出蔡健雅把聲就寧舍心up
追到第四集了 咁好睇都無人講?
黃viu射上電視睇要俾錢
有無其他方法台灣vpn
林依晨做第三者都幾驚喜
佢個樣本身唔似奸角
都幾好奇之後發展

好耐冇追台劇 以前既感覺返咗黎
可惜得八集
好多年冇追台劇
上次追已經係鬥牛要不要咁耐之前
facebook見到台灣人講賀軍翔=侯友宜笑死
睇完4集勁心up 喊左好多次
好心林依晨咪聽人地電話啦 關佢乜事
林依晨做又青姐嗰期真係好正
幾時有5-8集?
今晚有5-6
賀軍翔發夢5 餸1 湯個度
台灣綠帽
同個醫生嗰到完全呆唒
會唔會太random
但係就算兩個心結解左, 佢都仍然係"謝謝", 好似幫唔到太多

Btw 係奶奶政策
好撚好睇
簡慶芬真係悲劇人物,永遠活喺R嘅陰影下。
何瑞之對佢做嘅所有嘢佢都拎嚟同R比較先
但係佢自己攞嚟,好勝,心機重,所以係自己嘅心魔令到佢一直都過得唔幸福,好似佢咁講,喺跑道上掛住望對岸嘅敵人,所以將自己絆倒了。

何瑞之對佢可以話真係冇愛情,唔係因為老夫老妻呀,係直頭見老母鍾意佢,又感謝佢喺佢唔喺度嘅時候陪佢老母,又令到佢俾同事誤會,感覺自己應該負返個責任先娶個賓妹返嚟,反正同唔到佢最愛嘅女人一齊,娶邊個都一樣,而簡慶芬乎合條件又就手
未拍拖直接就求婚,仲要hea到仆街一切都只係想做個好兒子
淨係睇吓佢會為咗Rebecca同老母嗌交叫佢唔好講嘢咁難聽,之後再去氹女朋友
簡慶芬同佢老母有小爭執佢就會怪佢做咩同佢媽頂撞

何媽點解會揀簡慶芬,好大部分原因就係覺得個仔唔愛佢。咁就唔會好似Rebecca咁可以搶佢個仔
睇穿晒簡慶芬嘅討好行為,所以真係娶咗返嚟之後就唔再扮嘢盡情閪鳩佢

簡慶芬心地好差,以前做嘅所有嘢都係扮嘢,扮賢妻良母,

Rebecca 連被求婚後萬般不願都打去問何媽可唔可以嫁俾何瑞之,雖然佢地相處唔到,但佢都係尊重男朋友唯一嘅親人,因為佢知道同親人相依為命嘅感覺,何媽真係情緒勒索大師,唔想何瑞之夾中間,亦好討厭被討厭嘅感覺,所以選擇同佢分手
最後仲要危急關頭救咗何媽
佢唔鍾意講嘢,講嘢又直又堀,口是心非,但心腸最軟係佢
咁多年已經好苦,點解要寫佢到佢
生can

呢套嘢人物刻劃好好睇,好耐冇睇過咁好睇嘅台劇
配樂都好高質,唯一覺得難睇嘅係同醫師嘅床戲勁出戲,就算要表達佢出軌應該有第個方式拍得好睇啲
仲有兩集希望唔好太草草了事爛尾

何瑞之發住夢喊醒嗰場戲真係跟住喊出嚟,賀軍翔擺脫咗以前男偶像嘅形象,以前都好鍾意睇佢,因為佢真係好撚靚仔
但呢套係咁多年嚟第一次覺得佢嘅演技入心入肺

真係好好睇
Ching論文mode
x2 完全冇諗過
你分折得好好

簡慶芬一心追求深愛R的何瑞之, 當然當中都有鐘意佢
但回頭諗返, 簡係一直單戀多過兩人相愛, 何瑞之求婚都係報恩多過真係鐘意簡
何真係算係咁, 一求婚就想完全放低R, 明明忘唔到先改電話lists 做「忘了」, 又努力記住簡嘅喜好(蛋糕)
12年都無諗住搵R (可能心裡有, 但無行動)

不過5, 6集係多左同情簡嘅地方,希望佢最後可以諗通
特別同R 嘅重遇(應該要有?)

孤單真係好恐怖, R 覺得一個人孤單好辛苦, 簡覺得婚姻入面只係自己一個都好孤單又係好慘
十三年後林依晨終於又接到好劇本 第六集蛋糕嗰幕演得好好
賀軍翔個頭成個侯友宜咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞