唔講政見 三星手機啲功能算係交足貨

136 回覆
112 Like 39 Dislike
無aptx adaptive
仲有2016年9月2日至10月11日全球回收不包括香港係真係出現過

係由10月11日三星自己講

三星電子香港表示,已於香港和澳門停止出售Galaxy Note7,有關更換手機或退款詳情將稍後公布

南韓三星電子要求全球合作伙伴暫停售Galaxy Note 7,並叫停更換新機計劃,更呼籲機主停用並關掉手機,辦理退款或更換其他型號手機手續。可是香港三星並沒有相同安排,相反是拒絕換機及退款
《蘋果》記者今早以客戶的身份,致電香港三星客戶服務熱線,表明就全球停售Note 7感到憂慮,查詢是否可以辦理退款或更換其他型號手機。職員表示香港三星未有同樣的安排,即不會回收、換款或退款,「如有安排會對外公佈」。職員解釋稱,香港三星檢查過,只是9月2號之前的500部機有問題,其他機都可以安全使用,三星會根據機身序號檢定是否該批手機,又會發電池更新軟件予有須要的客戶。
記者質疑,現時是全球回收,何以香港不在範圍?職員強調:「美國SAMSUNG有佢既處理方法,香港SAMSUNG今次無回收計劃。」若手機日後有任何問題,可交予維修中心再作跟進。
唔係講笑,三星而家真係做到以前教主所講嘅電話介面要做到好貼心, 啲細微細眼地方睇到設計嗰個團隊真係落心機整, 佢冇乜宣傳好多地方都係佢就你唔係你就佢, 佢好似每樣嘢都有辦法幫到你
贊成,全部電器都係垃圾得個樣
珍,琴晚遠距影首席女優都勁清

個鼻
有自家ssc
點都好過iphone連自家編碼都冇
akg垃圾調音 狗也不屌
LDAC囉
大把耳機無LDAC得aptx adaptive
其實唔係三星做得特别好,只係保持水準

而係iphone一直退步,差過全盛時期華為,就快同屌米平頭
同其他android 比我覺得三星係比較好用

pixel 無咁人性化
你係咪唔記得apple d Mon 係 Samsung
你用note 7?部野最後點
本身佢話冇事個d 係咪真係ok
唔講政見不如買小米
當然係繼續有事繼續爆炸先會真回收
零部件有咩我控制唔到,我部 Pixel 副機都用三星fab soc
都等緊Google 個pixel 轉tsmc,同市佔過三星S系列

我屋企就一件三星電器都唔會買
三星電器根本就係垃圾級別qc
仲好講,到最後都唔係三星退俾我,係等CSL退錢俾我。
因為果陣上台出機果批機上三星到佢話佢哋係唔撚負責。
上台個d機係咪經reseller
唔係 Samsung
官方機有兩個source出貨 所以係咁安排
有冇咩例子
當年碌柒回收唔包香港好深印象
係之後啲人嘈先肯做嘢
無論電視 電話 雪櫃 用過都屌出來
佢地仲要死撐三叔,幫佢地諗曬藉口舔曬咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞