唔講政見 三星手機啲功能算係交足貨

136 回覆
112 Like 39 Dislike
先唔講咩價位咩大細都有

個OS日常生活用,只要同時間拍埋其他手機比較吓,就知好多細節位落過心思

例如cap圖,佢幾年前已經做到自動檢測畫面主體,我cap IG圖上連登,佢好多時都自動揀好裁剪區域

cap圖可以單手撳兩個掣,唔似pixel咁撚閪

雙咭想轉預設上網/通話sim咭,又係一拉落黎個menu就轉到,pixel 原生官方講明用戶點要求都唔會整落去

想4G轉WIFI 又係好方便

同埋an機之中,要搵配件基本上非三星都預唔齊

雖然香港維修係閪,但買豐澤手機保對沖就無問題
夠期之前用豐澤筆錢去換mon換電,又可以用多幾年

下一部機我都會買返三星
仔仔拎samsung機自拍圖呢?

又要含撚
咩狗?
哥基patpat
既然iPhone咁唔掂
咁點解唔趁依家仲有價有市賣咗佢
即刻換Samsung呢?
因為iPhone係名牌,唔係品牌
賣咗了
全球範圍不包括香港都仲有人買三叔 真係on99
全世界smartphone market cap samsung第一,咁你口中嘅on9都真係好多wo,多到連apple都比唔過呢
認同樓主,Samsung 係唯一會用嘅 android

其他廠嘅機感覺係,好簡陋

例如: 八達通,secure folder, routines

用過返唔到轉頭
Apple好得幾多7日無條件退換都唔包香港
香港人就係m底無志氣,無辦法
比藍精靈屈你iphone自己開過機換過野又點睇
一個就係世界級企業發出聲明全球回收手機,明知手機有爆炸風險,回收手機就係不包括香港

另一個就係世界級企業裏面個別職員屈客人,但係99%職員都唔會為難客人

你覺得可以點睇
五十步笑百步
好彩你都分到兩個程度唔同
幾驚d三叔粉絲話兩件事一樣
不嬲an狗都避重就輕
三星反客戶級售後點只爆炸呢單

藍精靈事件,三星唔係無出現類似情況,仲出名到有名叫1300/1700會費

仲有我post 過出嚟外國突登刮花個客個mon void人地保養,但俾ip cam 拍低曬

仲有電話爆炸叫個客簽保密協議唔俾個客講

外國youtuber 之前話自己大批收藏三星手機爆開發脹,都有試過俾三星售後收機然後唔回覆佢
韓劇/電影班韓狗都唔用shamesung 用iPhone
廣東話都仲未有
$2k 或以下嘅機交足貨
$2-4k 機根本呃錢, 低效高價
$4k 以上冇意見。
最撚好笑就係睇d三叔狗死撐
電話爆炸全球回收,但係唔包香港
咁都可以幫三叔搵幾百個理由死撐
又拎其他電話牌子d醜聞去試圖掩蓋
好心d三叔狗明知點拗,人地三叔就係當你香港垃圾地方
根本就唔撚柒care你地對三叔有咩感情同印象
全球唔包, 可能以後要(全宇宙) 先肯整
都係括住 (香港除外)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞