創價學會係邪教?

207 回覆
26 Like 5 Dislike
創價學會直頭係日本既執政聯盟黎
細個陪阿嫲一齊返 我有串佛珠

d 珠係咪好細粒

d 珠係咪好細粒

有3個size
我識朋友信,自己去過幾次。感覺係用現時基督教會方式傳銷的佛教團體。其實唔用呢d方式吸引人個教會就會老化,只係生存方式。

xx 部概念咪即係團契查經,呢d野又唔見你話耶教係邪?
用三法印即可印證是否佛說
首先,陌生的宗教唔等於邪教
如果唔係飛天意大利麵神教就已經係邪教

邪教係「控制信徒的宗教」
規定信徒的服飾,行為
控制信徒的信緒,令他只能服從教主
干涉信徒的人生決定
限制他所接收的訊息
威逼信徒不能離教

而創教學會雖然係新與佛教,我也不知道他在信甚麼
但教義是沒問題,信徒看起來很正常

利申:無返教會的基督徒 我阿嬸信過創教
超有錢
超有錢

起台灣網search到,
佢地以前d信徒好撚窮,同埋好撚多病人,
但信左之後,佢地都可以改變宿命,
所以依家d人好撚有錢

唸句經文就可以有錢,有無咁撚勁呀?
巴治奧都信創價
應該都冇乜嘢嘅

嘩!屌!
趙增熹,馮素波,江毅(佢做竊聽風雲好鬼正果個,不過死左),麥兆輝(無間道導演),周潤發,邵美琪,吳浩康,黃日華

有幾個,我都好撚鍾意佢地

劉德華,15年帶個女去創價幼稚園報名,咁撚堅

d 珠係咪好細粒

有3個size

有d乜野用?
處女座沙加?
有108粒珠,代表108個煩惱?
佢地會叫你唸經,籃yo 柯lei ge 拖
我阿嫲日日唸 聽到耳都殘

仲有,d 人都好撚煩膠,一個月幾次,係咁問得唔得閑,去唔去blablabla ,明明都冇應機

因為要鼓勵部員出黎活動 其實都係再對上既負責人叫... 我依家其實做緊鳳華負責人.. d人唔理我我都好似要繼續搵佢煩住佢咁. 唔試下問又唔得 我都覺得好難做

鳳華制服幾時先肯轉

鳳華套制服真係
留名

d 珠係咪好細粒

有3個size

有d乜野用?
處女座沙加?

好似係作記錄之用

d 珠係咪好細粒

有3個size

有d乜野用?
處女座沙加?

好似係作記錄之用

108等於圓滿 佛教中用黎打數,未請護法住既叫唸珠 請左先叫佛珠 可以當係你修行既功行 都算半件法器
首先你要睇佢個咒係密宗定顯宗 來自邊個護法/金剛,日本多數係真言宗,什麼不動明王真言,果d未受灌頂都係唔唸得 會比魔搞,因為未受灌頂等於後台唔硬
但係唔係只要有洗腦成份就叫邪咩
首先,陌生的宗教唔等於邪教
如果唔係飛天意大利麵神教就已經係邪教

邪教係「控制信徒的宗教」
規定信徒的服飾,行為
控制信徒的信緒,令他只能服從教主
干涉信徒的人生決定
限制他所接收的訊息
威逼信徒不能離教

而創教學會雖然係新與佛教,我也不知道他在信甚麼
但教義是沒問題,信徒看起來很正常

利申:無返教會的基督徒 我阿嬸信過創教

佢直頭瘋狂殺人,綁架,騙財喎,咁都仲唔係邪教!!??
巴治奧都信創價
應該都冇乜嘢嘅

嘩!屌!
趙增熹,馮素波,江毅(佢做竊聽風雲好鬼正果個,不過死左),麥兆輝(無間道導演),周潤發,邵美琪,吳浩康,黃日華

有幾個,我都好撚鍾意佢地

劉德華,15年帶個女去創價幼稚園報名,咁撚堅

科學教成班hollywood巨星 社會賢達添
但本質就係邪教
利伸 留名學野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞