[四月新番]【芳文社】《 搖曳露營△》第三季討論區

792 回覆
52 Like 1 Dislike
OVA 開始
變成喬麥麵
仲有富士五湖炸雞
吹水犬妹被識破
完左? 先得三段仔野
如果係11-2月就好正常,基本上郊區5點就黑到不見五指,仲要凍到甩皮甩骨,寧願早啲起身睇日出
咁又未到咁誇張
上年十二月頭去箱根
接近6點先全黑
但中午2/3 點就開始黃昏咁天色
第三季又唔會話做得好差
今季相對地描寫多咗芝麻以外嘅露營,而solo camping種孤獨味都係要靠芝麻carry,所以整體上「動」嘅畫面多咗都正常
吊橋露營係偏旅遊向,回想露營嘅演出手法好有心思,到後半櫻花露營其實都有返第1、2季嘅味道
特別係同家姐兜風嗰幾段,櫻花飄散凌落,但約定令旅途唔會完結,春天就係充滿生機嘅季節
呢條?
https://dengekionline.com/elem/000/001/811/1811093/
係真係唔錯,不過拎去露營就嫌大舊
攝到入西裝褸應該係扁身
冬天日日應援(低調otaku)
生理時鐘都tune唔到啦
唔明點解咁多人鬧
我係睇完第3季覺得好睇入坑,先再追番第1,2季,
睇完覺得都ok,冇話邊季特別差

我自己比較鍾意睇佢地試新嘢,識新朋友嘅劇情,多過睇孤獨感嘅劇情。solo camping 都係,撫子自來熟咁搭嗲人同埋試新料理我覺得都好好睇
個人覺得係取向唔同左…

S1 同 2 個取向係 camp 為主,solo 或一兩個睇慣既主角(芝麻凜同撫子),外加美食及景點介紹。

S3 開始變左野會班人既全縣制霸旅遊節目,人物重心改變左。

另外畫質 detail 左係優點亦係缺點,而家似食炒菜,成棵原汁原味上;以前似食豆苗,得最嫩既位,重點先入到畫面。

加上人物同太 detail 既畫面有輕微分裂感,所以先覺得有落差。
畫質 detail 左<<邊有.....基乎就嚟拎個實景播出嚟咁咋喎
仲要搞到好似啲人放咗去綠幕咁完全違和
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞