[四月新番]【芳文社】《 搖曳露營△》第三季討論區

393 回覆
43 Like 0 Dislike
剩睇樣冇留意到秦沛
仲未接受到新畫風…
我又覺得唔差
不過芝麻凜個人設好似少咗特色
lm劇情仲係好正
想學佢地整罐
好明顯d景係拎相加工
尤其一開始個隧道突兀到
睇多幾集希望習慣到
以前俾人發現用Google 街景
廣告生效 其實又唔係好多product placement 尤其係camping gear. Captain stag, snow peak, evernew
見咁多人講睇左第一集.......
其實睇幾條女露營有乜野咁好睇
1.當旅行雜誌咁睇,可以作為我下次日本旅行行程既參考
2.雖然冇複雜設定、冇王道劇情、冇熱血感動畫面,但係睇佢哋悠閒地慢活,喺短短廿分鐘我心靈都有被治癒既感覺

大奶奶呢
我當初都係咁諗

身為都市人 每日打拼完返到屋企 已經唔想再睇啲打打殺殺嘅題材
打開搖曳露營一睇 不得了

冇擠迫嘅街道 冇壓迫嘅高樓
只有美景美食
可以選擇一個人睇書 又可以同朋友吹水 輕輕鬆鬆過一日
嗰種擺脫生活嘅舒暢感 完全治癒晒我嘅身心 可以講係同類型作品中嘅神作

當然每個人喜好都唔同 我亦唔會強迫人去認同
或者調轉講 你唔需要治癒 證明你並非傷痕累累
生活得好係件幸福事 要好好珍惜當下
明白CHING....都認同你睇法
其實係 如果有睇埋套劇場版的話佢地投身社會之後都唔係好似以前咁成日聚埋一齊 係露營令到佢地重聚翻 所以真係好好珍惜當下
鬼滅係俾細路睇
社畜係睇搖曳露營
不過劇場版架空作出嚟
唔好當正史好啲
係香港可以輕輕鬆鬆過一日已經係種幸福
雖然係架空 但一做社畜之後真係另一個世界
嚟啦
露營最特別唔係美景美食嘅舒暢感 ,而係一種脫離人群,又自得其樂嘅孤獨感
有朋友但唔需要朝夕相對,相與於無相與,望住唔同嘅夜空但亦有一種聯繫
旅途完結會覺得寂寞,唔係因為要同其他人分開,不捨嘅係旅途本身,但呢種寂寞感又成為繼續前行嘅動力,呢個位先係露營最精采嘅地方

幾鐘意第一集前半Rin去精進湖嗰陣冇特登影相用電話同惠那吹水,最後睇到逆富士嘅可能就係呢種平靜感
去到後半最後千明 唔明白撫子點解要影未開嘅櫻花,撫子都無解釋,就直入撫子solo ED,感受呢啲本身就好私人,朋友或者就係呢種彼此唔駛講到明嘅狀態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞