[四月新番]【芳文社】《 搖曳露營△》第三季討論區

762 回覆
51 Like 1 Dislike
好歡樂
將油漬蒜頭(無錯字)
呢個形式咁講番之前露營幾好笑喎
撫子係咁肚打鼓
芝麻頭番黎喇
睇到好肚餓
今集好好睇
中間原來係撫子肚叫聲
蔬菜咖喱變咗熱狗飯糰
次次都有串燒
縮返入去個框到
除左松果 蕃茄都識"Konnichiwa"

好似日本D電視節目

執晒既喂
我都plan咗個好刺激嘅2日1夜大井川之旅
條友上嚟淨係想宣傳ig,都未見過佢討論
燒鳥好似covid開始冇耐就收左皮
當年2/2020時我plan去靜岡大井川咁啱撞正漫畫講話去大井川。
所以佢漫畫啲information都幾out要自己補習下先好去
佢SL嗰啲宜家亂過西,你喺新金谷要坐SL嘅話(仲要坐得條毛)就註定坐唔到abt列車

真係要好取捨

一日內仲想要去埋夢之吊橋嘅話(寸又峽來回夢之吊橋要兩個鐘全程只可以搭11號)基本上只可以揸車

我寸又峽走時行條單線雙程,停左喺度等對面大巴過,後面有部k-car忍唔住爬我頭衝上去(睇個樣10成係都係香港人),結果頂死晒,佢焗入後波倒車,但好明顯係平時冇揸車嘅人黎,倒後行左勁耐都唔望後結果一野撞山。

笑左
ching係渣車一日遊?

火車就算數,啲斑次太疏,接岨峡温泉駅~井川駅停晒又無替代交通(原本諗住喺井川駅轉てしゃまんく自主運行バス去畑薙湖,不過而家個plan仲開心),唔好見合わせ已經心足
我唔算係一定要走曬成個大井川聖巡果啲人
但我係半個鐵膠所以想坐SL
計過坐最早果架新金谷去家山SL係可以坐埋abt
不過只可以預到去奧大湖 之後坐3點尾車落番去
寸又峽就….留番啲遺憾算
係,去過兩次都係
第一次去夢次吊橋山泥傾瀉所以去唔到

今次去補番

你睇你個plan第二日應該都係辛苦
唔係好似,直頭係。《水曜どうでしょう》,係日本廿年前極經典長壽綜藝旅遊節目,Netflix 有上映。

搖曳露營第二季,撫子家姐撞到芝麻凜後去 cafe 有提及撫子家姐鍾意睇呢個節目。同 miss 去伊豆露營,千明喺副駕望著前面電單車上嘅凜講幾句而畫面有直寫字幕,亦係節目經典構圖。露營夜晚太凍嗰集,亦有兩位配角係搵節目成員配咗兩句。YouTube 亦搵到搖曳露營官方出嘅搖曳露營畫面配節目主題曲 MV 並跟節目 ED 畫面風格剪成。最後係今集一開頭個黑畫面白字日期時間地點,亦係節目畫面。

因為終於明確喺剪接上跟隨節目,第二分鐘已經笑死所以上嚟討論下,我返去睇埋先
多謝巴絲詳盡解釋
Vino
等巴打啲靚相

但嗰頭真係要小心駕駛
睇大井川個網由5月29日至9月18日平日都無SL坐
得假期果架thermos火車頭會開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞