(長文)屋企人都係高薪上班族,令我感到遙不可及。

369 回覆
240 Like 1204 Dislike
你搵緊12k, 憑乜覺得

假設我40歲時搵到60k
終於儲到3-5球

那來的自信?

你40 果時最多搵到18k ok?
𨳒你老母你乜𨶙嘢ive文科畢業可以上𨶙到master?
介紹下,我都想讀

https://lih.kg/3614685

標準答案share account

含𨶙啦
依家23條 香港咁安全
我留返幾線空白位 等自己唔好咁易被認出
咁就指控我係假膠...... 好絕啫
細節略有更改
但大圍嘢 我發誓全部都係真
傻西 屋企有咁既條件根本唔憂躺平 假膠
有錢人就會幾自制唔買非必需品
唔係唔買 買前會諗下 除非幾十蚊
相反窮人就不斷洗錢
呢個就係窮人同富人思維
你注定做窮人
假到痴線
個表達方式出哂事 你應該話想幫助你地達成達唔到既夢想 所以想去外國見識下 返來為家庭付出
btw 奴性唔好咁強 人地無錢先要返工
你有錢返乜鬼工 諗下點享受佢地剩低比你既野仲好
Your parents have all the money and no lives.
But after all they are only middle class, and not “rich” if asset is only HKD20M.

If I were you I would suggest you to have a life, explore the world when you’re young.
人有高低之分
放開啲啦施主
p牌假膠作故仔吸人氣
假到仆街 正常老母屌柒完個仔叫考好埋個公開試,跟住考柒左咪照樣塞去外國foundation/考IB/GCE行後門入u
可唔可以介紹你家姐俾我識
到而家都係IT 狗

魚唔過塘唔會肥
道理就係咁簡單

嗰啲乜野話你捱多年先加你人工既19老細
除咗同佢講on9就係拜拜
有父幹跟本勁好 做咩都容易 甚至可以叫屋企人培養你 條路都無咁難行,另外屋企咁有錢大把女仆埋嚟 又煩少樣
I don't fucking know
佢哋50中 應該都準備提早退休

唔通我夠膽死直接問佢哋:「你哋死咗之後啲錢係咪真係一個仙都唔會留比我?」
我係冇料啫
但係我知廉恥
唔會問得出口囉
雖然你假膠,但香港要搵4萬,跟本唔難,地盤hktv mall送貨都搵到喇,再唔係做aco頂薪都有35k喇,有屋企教你投資,一年如果有8%回報,其實你好快就夠錢買樓,不過人永遠都想刺激咁輸
咁其實可能唔止2000萬
我唔知呀
明明屋企人既世界觀先係正常

自己就覺得有問題
咪係正假膠
幻想自己屋企係千萬富翁
屌你老母娛記又出po俾自己抄
有冇諗過佢學習能力有限,連野雞大學都handle唔到
基本上佢如果真係咁嘅人設
佢嘅人生唔係工作
係為咗留精不留情式屌閪同內射去繼後香燈
父幹姐幹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞