(長文)屋企人都係高薪上班族,令我感到遙不可及。

369 回覆
240 Like 1204 Dislike
我覺得樓主態度正確喎,依家23條真係好安全

其他巴打咪當睇故事,鍾意咪分析吓囉,咁認真分辯真膠定假膠為乜
ching 你有12k 喎,加多2k 你有 14k你屋企人點夠你玩呀
教育係投資,問題係我屋企人當初覺得我唔係一個值得嘅投資所以都唔送我去外國等我讀到啲成績出嚟先投資我去外國。所以我唔會當樓主假膠,因為我屋企就係咁
可以申請公屋喔
到時可以好自豪同父母講 我有公屋!
鳩噏有個譜,老母同家姐做m級搵100k+求其一個介紹你入面做都高人工過你依家果份
你咁on9
journocide now
你邊間報館嫁?作故作好少少啦
盡力做就好
返工做好本份
得閒同老闆打下關係
積極啲主動啲
有時間搵嘢讀吓
利申:家庭背景同你差唔多,屋企親戚都係高位,唯獨是自己係獨仔,唔洗同人爭資源 (但唔代表可以太hea)
資產2000萬係美金?
究竟係ai寫文 定得得閒日日作文

有幾多錢搵
早啲望到自已個天花板好事嚟嘅,

第一件事就停咗家用先,
多餘錢就拎去旅行多啲見聞,

學習多啲 技能 或者興趣, 時來運到,唔知邊一日突然之間會有用。

保重得身體,食多啲山珍海味 確保自己一定會長命過父母

跟我上面做你已經成功左一半, 剩底一半 睇你運數。
我有個fd 係香港讀完中3就去英國,讀咗一年就去美國,跟住都係一年就返香港,廿幾年都無返過工,原來全家都唔洗做嘢,有6-7層樓,有5間仲要已經供斷,我成日問呢個fd養唔養狗
想做櫈
咁後生
努力啲進修吓大把世界
先唔講係咪值得羨慕
快睇睇完你一句都冇講自己會點增值努力
其實身邊咩人對你黎講都一樣
成家都叻本身就可以狂學野/佢地比位你做添

最簡單 你返hea 工都簡七仔黎返理下都柒啦
大把hea 有得坐有冷氣 人都見唔到都18k啦
七仔玩下手仲要比人老笠

結論:你本人on9
樓主個po可以gen首AI廣東歌
你唔做,我做
契仔收唔收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞