(長文)屋企人都係高薪上班族,令我感到遙不可及。

369 回覆
240 Like 1204 Dislike
P牌狗作故仔作到咁大,仲咁多人認真回
做7仔可能係真
老母果啲就ff出黎
三個低物慾超級上班族家庭資產先2000萬+?
你三個屋企人係咪叫chillkawa?超級打工人?
假膠嚟
我依家都承認
我當時語氣好自大
我屋企人根本冇欠過我任何嘢
我當時被訓斥完之後 真心知錯 有向老母道歉的
會唔會+-數都可以計錯
假膠啦,d 屋企小中產fd CE單位數,高考垃圾,個個送外國,返黎做big4, rm, mt。
得窮人公屋仔先會讀i大
唔寫太準確
因為真係驚自爆
唔係7仔就係OK
唔係12k 就14k啦
大概明就得
包容下可以嗎?
佢地都識諗一家人邊會計較咁多,放開d
屋企人冇比壓力…就由佢啦…

做得M grade都介紹唔到一份文職比你做?
師兄幾好想像力
樓主個名已經出賣咗你
點撚樣無搵錢能力?係文中我唔見你有嘗試
拍youtube, 做地盤, 讀個文憑入政府做個TO咁既職位都3萬啦

同埋屋企咁有錢點解唔送你出國,出國讀個乜degree返黎都得啦

作文作好d
成班唔睇名?
我走咗文藝方向係我衰
對唔住
我敗家
我垃圾
作都作好啲
咁既資產會唔會仲叫你交租
交左一半人工仲象徵式?
每個人都有長處短處

你可以帶歡樂俾屋企人
試吓你阿媽叫你食飯你問佢有冇yuu會員
請善用起底功能:
文科FG,職業生涯高峰可以有幾勁?
https://lih.kg/bGfNekV

上個post先話自己8大文科FG,而家又話自己ive,你開邊瓣嫁
中途做過咩先可以年薪過百萬?
其實唔係好明點解唔叫屋企比你去外國讀書,既然你有心,屋企一定會出錢比你
除咗每年嘅免費家庭旅行,以及冇養家嘅壓力之外

冇父幹何來有呢啲
上一個post話自己八大文科畢業
而家又話自己IVE文科,算!我當IVE係八大

原文話屋企人日日投資追求財由
但又勁慳家!OK,世界總有咁嘅人

但係慳家會慳到仔女教育都慳? 讀書唔係投資嘅一種?
上文話一家邊計得咁多
下文話留學係自私

個頭話日日追財由
呢頭話死後捐晒佢
中途仲要勁慳唔洗錢
一定係想儲多D錢用嚟捐

你家人冇精神的話,你就一定有
如果樓主講真都真係幾撚癲
上到咁高位,歷練咁多,諗咁多方法去財自,到頭來同我講捐出去
你呢段假左少少
作都作得好d啦
屌你老母又露撚左底啦,上個post話自己讀社會科學,而家又話自己走文藝方向

文科FG,職業生涯高峰可以有幾勁?
https://lih.kg/bGfNemV
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞