Virtual Youtubers 討論區 (2542)

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
老實講cover揀得出黎既點都有佢特色既 佢地都係差個機會同把唔把握到姐
除左多些少cover同有podcast 之外,佢地其他野咪同做嘅差唔多,我覺得搞個新IP有些少雷聲大雨點小
佢有啲似兔
平時開台好放 一多人就鵪鶉
講真番長都唔係成日唱歌
想靠唱歌吸fans真係好難
點都要搵其他特點搞下
無可能次次都搞耐久歌回又要前輩幫手宣傳
一黎喉嚨遲早爆 二黎前輩咁幫法多幾次你都唔好意思
其實係差爆發點
AKI 社外連動
AZKI 就自從我換了這個皮同geoguessr
點都需要新嘗試既 固步自封只會慢性死亡
拉電直頭會限先唱歌,公海次次唱都係嗰幾首
社長係精神版巧可
佢地比較多資源係放落歌到
啱啱牙奏自己講營運晒要夠數先有3D嘅

btw其實我都認為點都係會有3D 個目標只係做吓樣
但係set一個咁現實,咁數字嘅目標真係唔太係幾好睇
其實本身都仲set咗要學課題曲、開歌回...等等嘅目標
呢啲咁咪幾好,no pressure又實實在在睇到佢哋學咗首新歌,聚焦返落regloss「成長」呢個主題到
但係一出咗個sub數目標之後,你睇吓仲邊有人理堆課題曲?
就算突然間唔知咩事,俾regloss爆紅,一個月去到2.5M sub啦
當然咁係一件開心事,但呢咁樣係regloss想present嘅「成長」咩?
如果唔係,咁啫係呢個sub數目標唔單止同本身個target重點冇關,仲會令其他人忽略埋本身個target
所以我都唔講咩俾唔俾壓力班V,單論從企劃角度出發,個sub數目標都係冇撚用的

其實我都明regloss sub數落後木口水平,所以應該營運先會救求其set個sub數目標出黎,俾regloss有個藉口推一推sub數
又順便引一引sub咗木口班女,但係未sub regloss嘅去望一望,sub一sub
但係我就覺得成件事真係present得有啲差咁解
始終母語唔係日文
聽同講都要load一陣咁
collab如果人多就好易搭唔到嘴
同你諗好講乜想開聲果陣個話題可能已經轉左
奏雞有講有去上年23年Expo
個陣50音先啱啱學
一年就進步咗咁多真係好努力
佢地係最新個團,落後好正常喔,咁樣push真係無乜意思。

莉莉華都話自己都係繼續做好自己,叫大家唔好太在意
先學日文一年咁癲?
oral可能唔止一年
因為佢話上年expo寫應援memo個陣啲50音仲未分到
呢個都真 佢自己都講過collab嗰時又要聽又要應係load唔到咁快之前天使同星同佢collab都特登就番佢講慢啲

不過佢同Regloss 單對單collab嘅話又正正常常
同番長同青君d collab佢講唔停口可能同前輩就緊張
唔提都唔記得佢唔係local
話就話最新
都只係遲Advent一個月
Advent仲要得4個channel都大幅拋離ReGLOSS
咁第一個月比人斬左最少都十萬 有幾可見木口出道未有銀盾
始終同期有同伴羈絆
出道前又會培養過感情
同出道後d大前輩交流唔一樣好正常既
EN advent個勢太勁
dev_is條team都應該有壓力
仲有明明奏啲cover啲數字明明好驚人 質素都極高 不過好似完全無幫到佢加sub咁
所以我覺得dev_is條team今次搞d咁既野出黎應該都係因為Advent個勢勁
希望可以追返少少
一陣sub數表現無Advent好又早過Advent有3D又有d無聊人會出黎嘈

不過真係表達得好撚柒
Advent 狗狗前世已經好紅,仲要係木口第一個雙人channel,個gimmick已經贏好多啦,再加埋英語個市場大咁多,老老實實我做社長同拉電會員,但其實我只係聽得明1/10,反而en真係會睇完成個live
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞