依家gaming headset真係好垃圾

212 回覆
136 Like 4 Dislike
早幾年買過HyperX Cloud Alpha 有電流聲
最仆街係間中有 1晚玩6個鐘可能 頭2 3個鐘冇事 中間1 2個鐘有事 教下大細聲又冇事 新買7日內都唔知點樣拎去換

用左半年掉鳩左
有冇人用過Sony 嗰兩隻?得唔得?
唔鍾意戴耳罩基本上都無得揀
打ps5多既話用pulse定inzone好?
有冇好推介? 我都係槍game為主。
求其買返啲傳統廠
Sennheiser Shure
我意思係入耳式嘅耳機有冇好推介?thanks ching
入耳式 呢2隻牌子都有排你試
除左pulse earbud,有冇gaming headset可以同時連接到2個device出聲?
真係冇得頂 電競耳機嚟講 淨係舒適度已經搵唔到對手 不過支咪幾垃圾下
佢地比賽用in-ear係因為佢地要用官方提供嘅headset做noise cancelling
佢地平時練習/開台都有好多人用緊headset
的確只論聽聲係in-ear好啲
但headset都有佢嘅方便性
無線耳筒正正常常要3k 一隻
你比唔到呢個價,垃圾就必然
EPOS 係SEN 記拆出黎專做GAMING 野
razer野撞手神 qc差到癲
之前用kraken一過保就收皮
而家blackshark暫時用落就無乜投訴 布罩舒服過皮罩好多
不過個乜撚野THX完全唔知有咩用
用緊ur40 打機
巴打有無心得分享,見到咁貴但唔知有咩好,上網睇review又唔多詳細評價
最緊要個時我係想搵一隻一拎上手就用得 唔洗諗充電嘅問題
咁就只有佢先做到

另外佢方便在耳機可以同時連住PS5+PC(舊版)
新版可以連埋PC +PS5+電視+Xbox 都得

聲底大致類同 打機唔洗驚聽聲問題 定位準 聽歌唔差 新版細節會有好dd "detail 多啲"(後面speaker 係LSX II),
但2隻耳機唯獨就係隔音麻麻。我換左皮面 (新舊版共用)
隔音會好少少

另外2隻都無delay 同斷線問題

但舊版就會個filmware 老是卡住update 唔到 新版轉左用logi 個app 就無呢啲問題。

唔睇價錢嚟講 暫時電競耳機嚟講應該無敵

利申:有HD650,HD800 耳牛。
打gay 有用過ProX wireless,Nova7,Asus detla S(最後轉用A50 就無轉過了)
nova pro 幾好用
EPOS H6PRO Closed Acoustic

用左1年 係我用過咁多年GAMING HEADSET 最撚正

戴眼鏡 長戴唔痛
音質 好過好撚多gaming headset
MIC 靚聲
皮 一年幾都未有甩既情況出現
AKG Lyra
而家有冇好既無線in-ear 係for 打機用?
果然係正宗香港人
連最少嘅幫助都唔願意提供
賤格到
估唔到呢個post推到8頁
人間有愛
kraken 有升級版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞