CA/ACO年年招新豬學豬運豬(30)1001例牌唔開

1001 回覆
2 Like 8 Dislike
都係嗰句,有感能力有限, 又怕中年失業先好考aco/ca。
雖則身邊入職既新人都係top up/8大水泡科
居多
先生,知唔知咩叫臥虎藏龍。
1. 頂級學府畢業
2. 多年工作經驗
3. 年輕有為
4. 學識淵博
5. 舉一反三,明辨是非
6. 心中有一團火

結果進行換水工作,係崇高既內在既表現。
為辭職,賣屎忽
我in aco個時個考官都有問過我呢樣野

我覺得要令班老海鮮信服你

你唯有用行動證明自己個套方法係有效率同埋高準確性

同埋唔好擺出高高在上嘅樣子 可以先聽佢哋嘅經驗之談先 然後就話我大致上認同你嘅做法 不過就話我呢個方法可能都岩用

如果佢係通情達理嘅話 自然會將你嘅方法同佢個方法有所比較 日積月累 如果佢潛移默化咁用多咗你嘅方法去做野 咁就代表佢已經俾你臣服咗 只係佢哋有時為咗面子就會堅持自己嘅做法係岩~
我反而係佢做得掂我唔會理佢
做唔掂先糾正佢
出面跳一轉加5/6k 係驚中年失業姐

不過aco 做到5/60幾爽 政府又幫你供25%
私人工最得人驚嘅地方係你做得好好地都可以忽然間炒咗你 完全冇任何先兆 更加唔關你工作能力事 你做到野 都可能會有人眼紅你 然後搵機會做低你 呢個就係現實社會嘅殘酷
有冇得跳point, 變為perm job
最緊要中年唔會比人裁員
NGO都係靠政府funding , 減funding 咪有機會減位, 都係合約, 可以唔續
你轉左位仲要去換水咩?定係你duty list寫明只可以做換水?其他要用腦既工作一件都做唔到?可以有張咁既輕工紙,魔巴你真係人生大贏家,留係呢度吹水係屈就你,你應該出面搞talk show分享下「如果從換水中領悟人生」,或者「辦公室助理如何超越自我」、「從親戚出發,贏盡內在表現」。知無?
講就係咁講

事實就係有班人,極度自我中心....
自己又唔湊米氣
莫明自信覺得自己做得掂
實情就係唔得

教得一次兩次三次
最後就會無耐性
所以遇著呢啲人我都唔會點理,唯有用行動證明自己個套仲適合過佢地~
原來魔巴咁多年都仲係度
join them
佢依家極少講野
大大話話起碼見咗佢3-4年

巴打現職?
嗯 你呢?
之前係

尋日去左in,準備不足。準備下年再報
而家唔係全年招聘?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞