CA/ACO年年招新豬學豬運豬(30)1001例牌唔開

1001 回覆
2 Like 8 Dislike
打得紙有時都要等2-3年先走得
除非間野執笠
唔係應該都穩陣
我唔係外判
係果間公司請返來 做公司野
不過pay scale跟政府,而工作同ACO都性質類似

ACO 2019果陣apply過,衰interview
而家過左4年,個人工已經爭幾千

當然唔會諗返入正苦

而家唯一出路可能係讀個degree 搏原廠升EO grade
或者正苦EO

嫌人工低,但問心自己好似無EO能力
我都有o靚,但其實根本管唔到

人地年紀大過我,做野經驗又多過我
好有主見,唔會聽我支笛

再者,有啲新入職可能比我帶/教

但CA grade人工咁低
人地都心諗過得一日得一日
唔會比心機學

跟住上司就話我教得唔好
真係有苦自己知
乜野叫過得一得一日?你講到好似係病床吊鹽水咁。

人地一出糧就急不及待想玩了,仲可以突破親戚關係。
有堂上想知上完堂係咪即刻有工返
多謝你
12月29 interview到今日仲未有消息
過來人經驗話你知

等多幾個月放大榜 睇吓有冇得入waiting list
或者到時收reject letter

2月尾果陣叫我補交文件仲諗住有機會,點知咁耐都冇消息
Reject letter係咪都會寄信📫?
咁易考咩, 唔係有得interview 都請
講到去考就請咁,
事實合約工都爭崩頭,你睇Reo GA 都好多人in
我邊隻字令你覺得講到去考就請咁可唔可以指出嚟
而家ACO應該會in到
因為本身做野果度 當初interview都係問類似嘅野
只係無咗computer test同基本法

但而家唔會蝕幾千,突登考入正苦啦
本身個人工都唔算高
同埋自己都已經3字頭
有live睇
咁可能人哋考過呢, 鬼唔知正職好過做外判咩,有得揀都無人做合約、外判
你當果輪招聘做結算
最後會有封信話你知個結果(reject /WL)

依個係我4年前嘅經驗

其實客觀d講
無提早收到offer, 都唔係一件樂觀嘅事

根據往例waitling list會補得晒
但以前2年招聘一次,而家係全年(所以有機會無左都唔定)
同埋當你真係WL,到時比你補上

果個位大機率係本身請左,但條友做做下quit
咩原因自己諗啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞