覺唔覺自從有咗Buyandship嘅出現,駛少咗冤枉錢喺D代購身上?

353 回覆
128 Like 756 Dislike
你都戇撚柒鳩
如果冇好過佢,都唔用佢
咁想買野返黎香港
咪焗住要搵代購?
又難搵又麻煩
Bns 食都係食幾十蚊
但啲代購食幾十%
我買過game 卡,明明係賣家呃人,50%當美品賣,funbid 又退晒畀我, 雖然要做埋個PowerPoint 同佢講解有咩分別。

但屌,一睇就睇到,使唔使我圈錯處咁圈
on99 無好過bns嘅咁我點解唔用bns
啫係大家屌黎屌去原來係屌住用嘅?
係咪代表咗除bns無其他代替品?
屌你老母
講中要害
上面已經有人講咗樂天包易碎品細心過bns多多聲
我自己就us/ jp amazon買日用品買夠數免費運香港
而家開返關又可以飛日本買衫買鞋

邊個話一定要用代購代運
你先係戇撚柒鳩
做打手做得你咁柒
其實日馬樂天直送當然可以用啦
家下講緊集運公司邊間冇咁差
重申一次我都唔係想幫bns
而係我買有啲日馬有啲樂天有啲要小鋪有
咁緊係要集運啦
去得日本緊係寄去酒店啦
係日本uniqlo買野用bns地址封埋我ac
nike會唔會?
樂天集運收其他網站嘅件,平時都係唔同網站買嘢
不過一分錢一分貨
Funbid 肯同你跟進叫好,我個case完全比佢撚狗

我同佢地反映相機一開箱就爛,Funbid 話其實相機一到佢地日本倉就發現爛咗

我問佢地點解當時唔通知我,Funbid 話佢地d officer冇能力分辨二手物品係咪已損壞

前後矛盾

佢個所謂四大保障入面講明運送途中損毀係會原價賠償,但好似呢個case咁,Funbid 係會賴落個賣家度,所以結論係經Funbid買二手物品,有問題係冇得退貨架,屌佢老母

大家睇路啦
用過buyippee 都ok 但未需要吹奏
至少好過bns縮箱縮到整撚爛埋我件貨 再買再運全部都係時間同錢 仲未計明知服務水平未夠班收得貴 就係咁呃秤 埋單跟本唔平

真心運幾次都夠買機票 直接去日本買順手玩下好過
唔洗好似上面個戇鳩仔咁講咩屌住用bns
跟本就唔撚洗用
我lur 左好幾個來回佢先肯正視個問題,算好彩。

明顯貨不對辨都話睇唔到…同描述相片都明顯不乎又唔check
fund bid係廢既冇保障比到客

我驚我同佢地溝通落去會爆血管,當自己loong 9交智商算
但每次d frd問我搵邊間代購,我一定答 anyone but fundbid
救得一個得一個
果次之後都冇咩出事,唔知係咪賣家分數下限未禁
tenso要留意體積
中過兩次體積重 運費貴一倍 含淚俾錢
咁有效率 你仲想點?要人地幫你含埋?
唔關賣家事啦,我果個賣家98%正皮
FUNBID 講D廢話前後矛盾,一開始話相機一到佢地日本倉就發現爛咗,隔一段時間後話佢地d officer冇能力分辨二手物品係咪已損壞

屌佢老母擺明鳩UP
喺amazon 買美國嘢有邊間集運可用?
Funbid 絕對有問題啦
我都俾垃圾funbid伏咗幾千蚊
廣告
講最平BNS就一定唔係但服務同效率都幾好
出入倉半日至一日就有紀錄

最緊要嘅係 官方自提點夠乾淨唔似其他集運係邋邋遢遢

利申 日韓用開BNS 中國用貴啲SF貪佢送埋上門
唔係比Amazon ban 咩
講咗十幾頁都未有人講到邊間平過BNS
其他淘寶集運公司首重可以平幾蚊雞咁囉
但計埋海外要代運返香港嘅唔會差好遠講真

一直美馬都係用佢
好彩叫做冇嘢 睇嚟都要搵定其他先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞