Lego 討論區(21)

510 回覆
4 Like 2 Dislike
我就係250買 已經好滿足
所以我都話係香港買真係好過癮
我個時買左幾個GWP
價錢都合理
可惜揾唔到之前hp金色人仔
我差幾個先齊

原盒sealed個d我到淨係見過6隻
仲要我記得唔guarantee 6隻唔同
見過人中伏
1兜個d我係鋪頭見過
但好睇彩數
要真係佢地一拆開就成兜拎走
我早幾日就係見到1兜
已經俾人郁過
但我其實用app scan 叫omgbricks
1次scan 4隻都好快scan曬
不過其實我幾鍾意甩個過程
甩到一套好有快感
我淨係知以前外國lego shop 職員幫你一齊甩
不過真係睇地方,同埋外國有啲Lego Store好到會開定幾隻人仔出嚟,俾你開到重覆/唔鍾意嘅即場自由交換~
暑假呢Wave Marvel都幾唔錯

話說Lego出啲Groot幾唔錯,每次都比想像中好,之前隻Groot入咗,猛毒版忍咗手,呢隻又想入,但入得呢隻又會想入埋啱啱Brickheadz出嗰隻儲齊大中細
最近啲marvel 飛機加咗呢個stand正咗好多
睇睇下想買返76193個架
我試過一出去Lego shop
個職員見我喺度甩就直接問我係唔係想要1set
佢直接喺間房拎俾我
話唔包100%但9成啦
結果係齊set
上網睇個價竟然仲係八百幾無升無跌,不過飛機呢啲咁嘥位嘅真係好有愛先買啦,買唔到幾多架,雖然當年為人仔都係有迫住入手

我前年睇完What If反而嗰時有啲想入舊嗰架Milano,改紫色件整What If版,不過嗰期啲人淨機都開始賣得貴,之後原盒火箭咗就好少見人放淨機就打消咗個念頭…

今年嘅聖誕月歷,又係GG俠
睇嚟另一隻著聖誕衫嘅好大機會係八爪博士,唔係就係神秘客,不過綠魔個飛行器都整得聖誕版,我寧願係綠魔著聖誕衫/扮聖誕老人

反而City嗰個仲吸引,今年竟然有四隻著聖誕衫人仔同聖誕BB

當初我都為咗隻MK50 入咗盒76107
原本都冇諗住砌架Milano,但砌完發覺比想像中好
個還完度好高

一路心郁郁想入埋架76193
但一路都$900幾又覺得有啲貴
最近好似$800都有交易就有啲想入手

舊個架Milano 都好靚
但宜家後追好貴,我都唔捨得
唔係好明
即係點?舉個例
現金回贈係即回水定計下次消費?
咁睇嚟生意真係好差

想問大家知唔知上面個字係咩?
差就仲整到咁咪繼續差, 送贈品仲係咁孤寒

送多幾包polybag 都買得開心啲
there is some speculation to what is written on the card, some believe that the hand-written word reads, Ginny as in Ginny Weasley, this would be a good theory in the case of harry potter sets including the brick. However, the brick was released long before the Ginny Weasley character was invented.

https://brickipedia.fandom.com/wiki/Part_3069bpx40
佢折完送贈品先同喺INS分開買兩樣差唔多價
之前都係為儲分先幫襯
依家
生日優惠過左3 千無得用好戇尻...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞