Lego 討論區(21)

511 回覆
4 Like 2 Dislike
想問問Carousell brick fans hk 信唔信得過? 唔該晒

啲線都好實淨,唔怕

砌左架車

如果係對LEGO稍有留意嘅讀者,相信都對香港唯一LEGO專業認證大師(LEGO® Certified Professional)郭子健(Andy)唔會感到陌生。而黎緊你就有機會見證Andy與超過1,000名年輕人聯手完成全長26米嘅立體《清明上河圖》,打破全球最大的樂高立體情景模型嘅健力士世界紀錄。
而9月23日時,Andy亦會與包括兩位「DSE超級狀元」鍾柏綸與廖俊翔等1,000名年輕人,於沙田新城市廣場聯手完成立體《清明上河圖》,以求打破世紀紀錄。作品完成後會由9月25日至10月31日於同一地點展出。同場仲會有同樣由Andy製作嘅LEGO雕塑模型作品,「龍行天下」、一對兵馬俑、一隻國寶熊貓及一對「熊貓孖寶」。

「最大的樂高®立體情景模型《清明上河圖》及樂高®專業認證大師洪子健作品展」

日期: 2024年9月25日至10月31日

時間: 上午10時至晚上10時

地點: 沙田新城市廣場一期3樓中庭
想問吓大家如果唔係官方途徑買全新Lego
有冇辦法知盒Lego其實有冇拆開過,同埋入邊啲嘢有冇換過?
定係要交收嘅時候拆開嚟睇先知?
好耐無買過LEGO 依家想儲返,上黎求教感謝
我新手,想問下呢架法拉利而家仲有冇得賣

百零蚊收左盒二手lego, 砌出來又幾靚
想問大家有冇喺sweety magic 度買過Lego?
想知伏唔伏?我見Google Review好多劣評
劣評係咩?
幫襯過現貨一次
無問題啵
買過
無咩野
電線係咪brickbling 叫做最冇咁外露?
睇過間叫kyglaring d 電線比較粗
想問大家有冇人砌起哂新舊過山車再駁起兩set一齊玩
好想一次過買哂兩盒,但砌完冇位放
兩盒lego 夾埋$5000
但用黎擺既位要幾萬蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞