帶部相機出去影完一堆相,最後好少睇番

92 回覆
67 Like 5 Dislike
影完執埋會分類開album擺google photo
成日開出嚟j
仲需要人地明咩

自己過程或結果開心咪夠
影一千張相最後會執嘅係十張

然後有五張見得人
或者試下開多個新IG 咪淨係放依d相上去當係俾人睇下自己又紀念下咁
我整咗個網站
按地方/物件show gallery
雖然無人瀏覽
但係覺得幾型
(甚至我覺得個網站正過啲相
執個網仲多過執相)
所以影菲林咪岩
最少真金白銀影得黎有d意義
有無咩執相軟件推介 light room 太貴
我都心大心細緊,用緊上面巴打介紹既Bridge 揀相,仲未開始執相步驟
lm
有無諗過係啲相唔靚?又或者無紀念價值?
試吓每按一下快門都當佢係菲林機,望吓四邊,諗三秒靚唔靚先㩒制。唔靚唔影。

利申:用菲林機十幾年,再轉數碼,再到手機,都當自己用緊菲林機。
少影風景,多數係特寫同人像。 照片時間越舊,越覺得珍貴。
我影相都係 幫自己嘅人生留個紀錄,有啲就po ig。
留咗紀錄,想睇自然會睇番。
擺相入手機Set做 Lockscreen wallpaper
Print出嚟放入相簿

可以試吓每年Review自己嘅相,將唔滿意嘅刪咗佢,再去影過
有小朋友就係咁影 又會睇返佢地成長嘅相同片
android tv set做screensaver
Lr label相 揀相好方便
仲有ai denoise
不過成日lag機 明明都32gb ram 3080ti
睇下你影咩
有目標去影同純粹紀錄係兩回事嚟
當你事前已經諗好咗要影咩而出去影 影完自然會有動力去執返啲相
當你每見到啲新奇嘅嘢就㩒一下快門 咁當你新鮮感消失咗之後就唔會有興趣再睇返
點整法有無咩推介定係google photo算
影菲林 影完晒出嚟 擺入相薄
咪係
重要而家ig po相大多數都無likes
自己中意幫朋友影人像 啲friend IG Tag 返我又多like就好開心
影景果啲發現真係得自己會j自己啲相
放wallpaper 自high 就算
點解NAS要依個牌子
你覺得以前都有唔少like?而家直頭冇乜?
你覺得以前都有唔少like?而家直頭冇乜?
我都有諗過整,但係唔知用咩 platform 好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞