同事22年900萬買樓今年保守輸200萬。。。

286 回覆
272 Like 28 Dislike
本多終勝
有200萬輸已經好威威啦,輸多200萬直情勁tim呀

租金回報不變甚至更好
連登仔fg 50k
又教畜又physio又護士
個個都做幾年100k+
點解買樓時又變咗要借9成
如果22年唔買,租樓唔洗成本? 輸都輸好少
一早啲人識咁諗就好啦
我可以加租加得進取少少
還掂都係拎多200話過大海博,可能level番
幾弱智先信 / 先會作呢啲故仔
call loan借咁多出去為咗屌閪
隨時錢都冇得還
人地跌左仲住緊700萬既樓,樓主果層公屋就唔會跌
洗撚呵咩 關你撚事咩
你要樓主作返前傳 有啲難度
樓主:你還唔起
新樓?如果係就怪自己on9
03年我都係𡃁仔
俄妹鐘仔320 北姑230-250
酒店雞600-800
去沙尾魅力四射 淫k飲酒屌閪屌過夜
四個人 計埋房錢 人均600有找

係羅湖邪骨飛機包獨龍吹簫
buffet果盤任食都係200蚊落樓
仲有專車送番羅湖口岸

條撚樣吹到食人妻應該00後未感受過當年有抵玩
Win Win la 贏在起跑線

你笑緊人 贏在先輸200萬

人地又笑緊你
住公屋已經贏左誠哥

唔使交稅果度好

遲幾年再接資產 就唔使身家大縮水啦
誠哥跌9%即係無左幾百億,公屋有廿萬已經回報上贏左

我宣布
公屋 > 富豪

https://www.hk01.com/%E7%A0%94%E6%95%B8%E6%89%80/994986/%E7%A6%8F%E5%B8%83%E6%96%AF%E9%A6%99%E6%B8%AF%E5%AF%8C%E8%B1%AA%E6%A6%9C-%E6%9D%8E%E5%98%89%E8%AA%A0%E8%9F%AC%E8%81%AF%E9%A6%96%E5%AF%8C%E4%BD%86%E8%BA%AB%E5%AE%B6%E7%B8%AE%E6%B0%B4-50%E5%A4%A7%E5%AF%8C%E8%B1%AA%E8%B2%A1%E5%AF%8C%E6%B8%9B9
正一小朋友食飯唔知米價
班廢青唔會明 我地搵1年等於佢哋搵十年錢 搵5年等於佢地搵50年 可能呢2年係辛苦啲 但拉返均計我地一定贏到爆
請佢飲杯凍野等佢慳番三蚊啦
搵得多
同蝕左幾多有咩關係
租樓就只係比租
買樓自住就要比高息仲要捱跌價
搵下台階等個心好過啲,唔care就唔洗咁

唔通層樓唔蝕就無人工加咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞