同事22年900萬買樓今年保守輸200萬。。。

286 回覆
272 Like 28 Dislike
當每年交咗100萬租囉

每年100萬,又唔使怕俾業主趕/加租,又可以喺親戚朋友面前威兩年,又可以串鳩啲joe joe,夜晚扑嘢唔怕整污糟人哋間屋

乜撚柒都抵返晒啦
大供沒有輸,連登公屋仔痴住老豆老母住先係輸到貼地
我靠痴老豆份東方鋪枱咋
買得9m樓唔駛你擔心
有2百萬經驗值(蝕)係威既
未賣(唔計)
唔敢講自己投資叻,呢個世界大把勁人

可以討論既只有決策系統,有無思考過自己知

最重要既係呢個決定影響緊普通人至少20年人生

用大部分身家(加埋伴侶)做一個5-10倍槓桿

因為呢個決定重要,所以要諗清楚,決定好就去做

好細個就諗唔明

點解車一落地就打7折折舊,樓就越升越有

老一輩有買樓就食盡紅利

我地呢代仲可以咩?

呢個出生率,呢個要走遍世界(或者二次元世界)既新一代觀念

然後供應只會越黎越多

放長雙眼睇啦
你無論俾幾多錢買樓都好 因為你係自用自住既需要 所以無須計較呢啲錢
你同事full pay咁本事??
又唔好咁諗人哋。可能佢爸爸喺廁所屙緊屎,佢等緊沖涼冇嘢做所以上嚟吹下水啫。佢沖完涼應該好快瞓㗎喇,如果唔係聽朝趕唔切搭巴士趕返工
NTR你有經驗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞