23/24英冠爭升班討論區

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
以前聽人講意乙西乙德乙d隊唔想升係因為留乙組方便打假波
搵個舊錢多過升甲組

但英超獎金咁高都唔想升
Week 43 fixture & result
13/4
0300 普利茅夫 1:0 李斯特城
1930 列斯聯 0:1 布力般

2200 葉士域治 1:1 米杜士堡
2200 修咸頓 3:2 屈福特
2200 西布朗 0:1 新特蘭
2200 普雷斯頓 0:1 諾域治
2200 伯明翰 3:0 高雲地利
2200 侯城 3:0 QPR
After week 43
1. 葉士域治 43場 89分
2. 李斯特城 42場 88分
3. 列斯聯 43場 87分
4. 修咸頓 41場 81分

5. 西布朗 43場 72分
6. 諾域治 43場 71分

7. 侯城 42場 65分
8. 高雲地利 42場 63分
10. 普雷斯頓 42場 63分

9. 米杜士堡 43場 63分

同場加映
英冠護級,全部打咗43場(括號內為上周排名)
16 米禾爾 50分 (17)
17 布力般 49分 (18)
18 普利茅夫 48分 (20)
19 QPR 47分 (16)
20 史篤城 47分 (19)
21 伯明翰 45分 (23)
22 哈特斯 44分 (21)
23 錫周三 44分 (22)
8隊入面降2隊,剩低3場,頭尾相差只係6分
前三一齊失分
修仔今次真係重返讓冠爭標加直升組
最後幾輪應該好精彩

附加賽方面
諾域治憑86分鐘嘅入波以1比0險勝普雷斯頓,攞到寶貴三分。同時高雲地利米杜士堡亦分別失分嘅情況下,領先第7的侯城6分(諾域治打多一場) ,如無意外附加賽嘅最後兩席會由西布朗諾域治奪得

護級方面
爭護級惡到,李城輸普利,列斯輸布力般
除此之外最爆冷嘅賽果應該係伯明翰3比0大勝高雲地利,攞3分之後升上第21但仍然危險
都要鬥到尾輪嘅,睇下最尾係幾隊死幾個
列斯加油近幾輪好漏氣
李城都係
一定不會唔想升啦,李城條數勁差一定要升超救命,列斯都唔好過幾多
係 窮撚做英超升降機都好過唔升 利大於弊好多
就算做升降機都有安慰獎金
踢一年都夠喺英冠用幾年
以前諾域治就是咁玩好和味,是這二年玩大左上唔返
升班照賣主力
啲人話咩李城一升上去就會扣分所以唔想升 明明一上去嚿錢差勁遠
笑就笑讓冠
但唔會唔想升嘅
真係純粹前三到季尾都散散地
扣十分都升
愛扣足8分一樣照踢到
葉士域治
睇得失球
依家主動權落左係修咸頓手上,黎緊作客列斯同李城唔係冇得打
如果最後計得失球 咁李城同列斯就有優勢
Btw尋晚Downes個球絕殺對修頓好關鍵 可能靠呢兩分直升英超
就算修贏哂都係要李/葉再失一場分
修贏哂=96
李輸俾修剩低贏哂=97
葉贏哂=98
但而家個勢李城同葉再失分真係容乜易
咁當然都要修頓爭氣
其實係
而家開始唔駛計米堡啦 點追
同埋護級阻唔惡唔得
隨時因為嗰三分變降班
唔係講笑, 有機會創做歷史

李列/列李

然後葉城第三同修咸附加賽
修咸升

原班人馬上番去
最後一次寫埋啦
高雲同普雷應該都唔使計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞