[I/A]Pokemon Masters EX (137)| 寵物小精靈★4.5周年慶典開啟/小銀也慈冠軍對決★

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
今個月石又少又少活動
dena: 愚人節咁多dialogue整到好攰
今個月除咗望羅+愚人節同蒙面超人,其他活動都係復刻dena懶到
好畀面小刺蛋
如果呢隻唔係沙龍角我會連日抽都慳返
啲人抽應該7/8成係為咗望羅only
屙住屎抽
俾上面條海豹撚樣搞到死post
自己用過真係無後悔抽喎。
打人可以降對手雙攻+兩項隨機能力值一級(第二項50%觸發)。
每出一招可以開一次揮指,揮指威力唔錯,附帶隨機附助效果每樣都有用。
另外又開到鬥陣同妖精場地。
用完一排後覺得佢係好百搭嘅附助角色,好易fit到落唔同隊型到。
做唔到輸出又做唔到坦
呢隻驚嘅副坦冇生存空間
唔開大技嘅話,妖zone開得一次幾乎等於冇
夾gen4隊友仲可能頂住其他隊友嘅zone
其他時候circle加成又接近冇

呢隻定位都係sell角色啦
唔知巴打係咪玩開暴力形打法。
我係day one player, 我至今打遊戲各模式都用幾多副坦妨擾角,通關都仲係幾順利。
加上小刺蛋係場地角, rally 成日迫人用場地角先有分加,呢隻game暫時好嘅場地角又唔係咁多,所以我rally可以成日派小刺蛋出動。
咁睇真係鹹魚青菜各有所好啦。
新手抽可能有啲用
老屎忽組嘅隊好少用得上

隻驚遊戲設定令副坦注定冇用
對面一招sync拍埋嚟 主打手都已經唔見咗
留場上兩隻坦又有咩用
1sup+2互補打手 永遠係最佳配置
巴打,我day one意思係隻game推出後就玩到而家,所以應該都算老屎忽了。
小刺蛋有七百幾血,加上對手出到拍技前,已被小刺蛋降咗一大堆能力,加鬥陣減10%傷同揮指隨機開到傷害護壁,正常操作佢自己同隊友都唔應該對面一拍就瓜柴的。
不過我同意呢隻係唔適合速戰速決打法。
以上係我抽完用咗好多次後嘅感覺。
係喎我get錯咗

問題都係用小刺蛋要帶少隻輸出
當你幫打手加到20%輸出,但入副打手可能整體火力多50%
咁無論入咩隊都好難會優先考慮
除非你個倉好缺人
如果都唔算優先 我就覺得唔值得抽

終於做到牙nate fan屎
部舊an機最近更新唔到隻game
Download到一半出個error 30301
其實係咪關os版本太舊事
部機係android 11
巴打,條數我唔識準確計,但出嚟增傷效果一定唔止20%。
(如打手係妖精,妖場地增傷50%)鬥陣至少5%,如再有sinnoh系角色加5%,三隻就20%,physical/ special move up next 每一層增傷40%,再加埋降對手能力有機會抽到降物/特防,以上呢啲嘢係加埋打手critical strike 2嘅曲奇,所以實際增傷係遠超20%。

仲有,如果係champion stadium 模式當然打手全力以赴啦,但如係rally / legendary gauntlet 模式,除非係黃金戰士姐,唔係邊有可能負擔到場場都兩隻暴力重炮?另外如rally迫人用場地角,暫時場地高威力角都一隻手數哂啦。

我自己覺得鍾意玩妨擾玩操控嘅呢隻幾多變化好好玩,鍾意玩速戰速決嘅就要諗清楚先啦。
其實火焰雞配速戰蛋糕係咪都幾值得升?
上場-2 個人技-1
速戰-3 寶3拍後再-1
好似幾抵玩 (同埋我無tech+sprint)
可能我玩法偏hardcore
點解我會講上面20%vs50%呢
如果巴打想認真討論火力嘅話 我先再詳細啲講

因為sinnoh冇妖精打手
我假設係討論目前最佳妖隊
姐係fini+瑪姬+男沙朵
之前我用過嚟跨屬4000分
https://streamable.com/rmdywe

簡單嚟講
試吓換上面隊任何一隻 變小刺蛋
再打4000分
任你揀分數分配係最速殺定持久戰定其他,只要過到就證明小刺蛋同副打手係有同等實用價值
如果唔得,咁只能講呢對定位更多係sell gimmick/ sell角色

後面提到rally
晶花 red花 redpika
靠呢3隻做field關打手都好夠
rally field目前缺坦缺sup方面先更嚴重
升咗用埋嚟打rally
我都係得佢tech+sprint
單計屈分都幾爽
今次呢輪無lucky都打到9500分
我諗緊升唔升埋寶3(琴日抽到變寶2)
火系得佢同V仔 N同火鳥又未復刻
佢寶3可以玩核拍
接力又可以首拍再-1
好似都幾抵?
係一隊打哂10關 定係每關用唔同人先做到9字頭
我而家仲go超+red超+green鳥無腦打哂10關就算得6字頭
頭先試用風露沙龍個隻雞,比想像中勁好多,免費角都咁勁
champion stadium 而家3000分已max, 我無你咁hardcore自己額外加1000分打,所以呢點答唔到巴打,我真係要咁玩嘅,off type我直接出比卡超/急凍鳥/Deoxys 隊爆死對面得啦,我唔會再set up咁多嘢。

雖然我上面咁講,但我唔同意自己set 4000分打打唔到果隻寵成隻game就無價值嘅講法,隻game除咗champion 模式外仲有好多嘢玩,你都識講有rally 同field type缺sup啦,小刺蛋用落就知係偏sup角色嚟,佢每招都有唔同sup效果,之前無講佢開鬥陣仲可以全體拍技加傷(5%以外),仲有一點,隻game好多sup都限咗sup 物攻/特攻,佢係好難得全方位sup,技加隊友物+特攻+爆擊率、phy+Sp move up next、降對手雙攻,物/特防,命中、全體加防、全體拍技加傷,基本上係百搭fit 落任何要求field嘅rally隊伍都得。

其實你睇小刺蛋擺落poke fair而唔係master fair就知,Dena一開始就唔係預佢做精英sup/field角,唔係果啲你唔抽就有損失嘅角,但我用咗佢十幾廿場,我敢講佢係萬用百搭過隻game 好多sup角,係個倉一個好好嘅點綴,我以後rally同high score模式派到佢嘅我都會用佢,咁對我嚟講佢已算合格有餘。

如自己石得一萬幾千,又唔係特別好volo/小刺蛋,咁我同意係要諗清楚,始終下個月都煲到好熱會出兩至三隻勁嘢,但如負擔到抽下,佢絕對係中上好玩之選,我就唔同意佢係無價值,純鍾意角色先會抽囉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞