點解咁耐無cs (Charles Schwab) 既post

453 回覆
5 Like 14 Dislike
邊到有制㩒
我都過左四年無update
佢會寄份hard copy w8en比你,又或者你自己去佢個網搵 好似message center 都有send 比你
跟住交返去message center 就得
基本上你每次去message center 搵佢都係一個工作天覆
唔知你地咩事
唔係要自己搞退稅?
有冇人ib 轉美金去cs

cs 申請轉倉揀ib射入就得
同問,係咪要去IBHK(實體店)度簽文件先轉得?
但如果唱大額又唱完即走會唔會被Ban a/c...

試咗轉少少錢去CS(港幣入去hk citibank),
個匯率好差下,大約7.8218
對比IB當時匯率大約7.81
如果唱大數都蝕唔少差價

而且香港部份細銀行唱既匯率都仲好過CS
我係citibank 射去hk cs 7.83
你轉嗰陣時IB(或google)匯率大約幾多?
冇乜印象啦,但citi係相對高,例如而家7.83113,而家ttrate睇有好多鋪係7.79-7.81
有冇睇錯呀賣出價喎

其他係低過Citi,但係冇差咁多

https://www.hkrates.com/
咁應該我睇錯,一路都貪方便直接citi>cs
咁方便一定係citi,又冇手續費,差少少都係返道
有冇師兄用CS買美債?

不過用web 版先買到
想問web買完債
thinkorswim見唔見到條數?
好似出唔到

去返schweb 個app 出到
尋晚web試買左隻Tbill
thinkowswim見到

買黎試下 手續費未知是0蚊定我唔識計
我都有相同問題

問左cs 填返w8ben (要去佢地website download 果份,online 填果份唔得) 就會退返
不過等左兩星期都仲未退
再問佢話等多幾日
巴打點解可以退返?
你proof 到自己唔係美國人就會退返
login 網頁 live chat / 打電話都得

我發現打去美國係toll free 所以都幾好
成日死機,又有死link
我見statement有項 NRA tax adj係咪即係withholding tax?
更新完係咪成日太耐冇郁會比人lock screen我desktop長期掛住喺度 成日比佢lock左,web版反而唔會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞