點解咁耐無cs (Charles Schwab) 既post

453 回覆
5 Like 14 Dislike
呢個時候先入到返
屌 仲未入得返
得一個device 點響另一個device 認證?
入得返啦
有無update W8-BEN張form俾CS? 4年update一次
無交form既話會俾政府扣稅

我上年年尾W8BEN 轉W9交左form俾CS但CS miss撚左我張form搞到我俾人扣左兩萬幾美金數,因為我係美國交稅所以我要自己搵稅局追返

外國身份應該可以叫CS幫你追退返俾你,但要打電話去問好啲,個message center廢的

驚英人難溝通既話試下打佢個廣東話熱線

我想走貨
叫佢搵講廣東話職員打比你啦
好快手架
diu lock 埋account
打咗去CS 原來我w8 啱啱三月到期

啱啱五月底update返, CS 個 cs 聯絡左我話一到兩個星期內會退返稅

題外話,想問一問師兄, 知唔知如果人在日本可唔可以申請佢張debit卡

thanks
印象中Debit卡好似係Schwab One(美國CS account)先申請到,你要有美國SSN美國地址先得

頭盔:not 100% sure 自己再fact check下
好似停晒,好多人話客服會打黎話停。不過佢仲有個Button 比你 Apply. 你都試下?
你用特區護照申請到國際版嗎?
用BNO 申請左既你。係咪 登入到 交埋 W-8BEN 就可以入錢Trade? 因為唔見佢有 咩 Approval status email.
會試 thanks bro
TOS web版好似仲好用過軟件版.
尋日落盤d反應好慢
師兄,之後你有無收到email話開戶成功?
定係根本唔使等,login到就trade到?
入app/網 睇下message center 有冇信
我記得好似有通知
點解我用international 個網+BNO開account最後好似幫我開咗個香港account,係咪痴線CS幫唔幫到我轉返去international?
無乜理由,你肯定係開左香港acc?定一開始彈左去香港個網無留意?
想請教下,我見佢收左我withholding tax, 想搵佢搞番refund。 如果我唔用call 用live chat 又得唔得?
請問轉完錢去bank code 006個citibank account,
使唔使再通知CS架?
唔使
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞