做咗廿年清潔,今次終於遇上曱甴屋(有圖)

499 回覆
1401 Like 28 Dislike
想睇條片 又冇左
屌,過咗兩日再睇下有無更新,又死link,咩事呀樓主
冰河時期都唔死
日本嗰個睇過,佢哋真係好黐線,分類
有一次入咗人哋間屋啲信封入邊全部都有錢
好啊,你可以聯絡我😆
TG:@MPL1217
入住咗都可以炸呀 但記得炸嘅時候唔好有人和寵物留在現場就可以 同埋炸完之後如果有養寵物盡量三日後先返嚟 同埋用清水清潔返現場先

如果自己炸完仲有好多的話可以考慮下搵滅蟲公司幫手因為始終用既藥同埋儀器,同你地係坊間平時接觸嘅唔同
係邊間餐廳程度同呢到差唔多
鄰居多得佢唔少
我今日又喺屋企發現咗啦…😭😭😭

請問呢個係咩品種?要點處理?
萬分感激
brown banded, 室內種...無德國咁煩繁殖無咁快. 最好搵人搞. 放甲由屋落雪櫃底/邊睇睇捉唔捉到d

https://www.reddit.com/r/GermanRoaches/s/7BIyKYD5XY
同埋你咁耐先見到一隻,我建議用glue trap 先 monitor 下就得,放你見過ge 地方 同雪櫃附近
想睇片呀
屌樓主條片呢, 再post多次再潛水啦
Thanksss🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
有放啊。就係得閒就有一隻(約一個月)
成日以為冇無啦啦又出現好沮喪

不過今次呢隻見到係死嘅。之前見到嗰啲係生勾勾。希望就係啲glue有用😞
如果啲曱甴係鄰居惹返黎其實係咪滅蟲都冇用
得閒先一隻咁唔關你事,只可以封下d lone lone la la
好癲
樓主都好犀利 仲執到第一次
直接搵裝修全爆斬掉重煉好過啦
想問下, 就搬屋, 但懷疑D 曱甴係跟住張梳化同餐枱一齊

除左掉左佢, 呢D 有冇計搞到?

另外, 如想搵你清潔, 收費係點?
唔好意思遲咗回覆🥹如果真係好驚嘅可以定期噴一噴啊,但係如果真係冇嘅,出現左再噴先啦~
如果將梳化唔嚴重的話,可以搬咗去新屋先然之後做一次新屋入伙前滅蟲,有曱甴就處理埋佢,新屋又可以做一個預防

上面有樓主tg啊,我都有contact咗佢,有啲清潔job會彈俾佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞