做咗廿年清潔,今次終於遇上曱甴屋(有圖)

499 回覆
1401 Like 28 Dislike
樓主做得好好架喇
呢d真係要搵專滅蟲,蟻,蝨 公司先攬得掂啦
真係要鏟起間屋炸幾次+噴藥水+抽濕....搞一排先有可能斷尾
上手搞成咁,冰凍三尺,非一日之寒
真係,租樓都見唔少,咩大叫、半夜鑽牆好興
最難搞既你搞完然後唔收人錢
清閪咩 全屋打拆重新裝過啦
請問係係咩餐廳遇到過
不妨開名等我地唔好中伏
果d 木傢俬睇落都唔靚,再買都唔貴,掉左佢好過
呢啲屋用殺蟲水無用
我建議用C4
最爆都係得兩萬幾 因為接唔到單
好多公司都有落廣告買讚買回覆
所以誤導好多人搵呢啲公司做
做得好唔好就睇自己要求
但以我所知好多公司接完單都係判比姐姐做
加上我無請人 單單都係得我一個人做
大少少單位我都要做兩日
搵人做做得唔好又係要自己做
又要比多工嘅人工 咁不如自己做埋
正常新年前係最忙 但我唔係
所以都考慮緊打返工算
太耐唔記得了
已經執咗 放心
個種泥味應該有經驗ge人都會記得

2) 個種德國甲由,炸佢無乜用,你睇到都係冰山一角,雪櫃後同廚櫃仲會有大量
lm
Diu😭😭咁點算
我好似知係邊間!屋主好似有精神問題上過電視
請滅蟲,呢種要搞幾個月
要買幾隻鹽蛇清場
對生態佢好有作用
係人類眼中極討厭
我想問我搬咗呢間屋企三年近呢半年懷疑有新鄰居,開始出現第一隻曱甴。我諗呢大半年入面見過三至四隻。喺屋企出面走廊都見過三四隻死曱甴。
係咪已經要請滅蟲公司咁大件事啦?😭😭😭😭
我呢排喺屋企門口瘋狂噴殺蟲水同埋一點絕,希望啲曱甴入唔到嚟
真。。。
其實用炸彈炸曱甴
不如用啤酒引仲方便,係需時要耐少少
邊一種甲由,有無相
我都試過聞 係咪類似好濃既塵味
其實個單位有蝨同埋有曱甴係兩件好完全唔同既事情嚟而清潔公司同滅蟲公司做既手法根本唔同,術業有專攻,你問我自己經驗,床蝨係最難處理嘅種蟲害,因為佢哋面積比較細,容易蘊藏係一啲平時肉眼見唔到嘅地方,例如梳化、罅隙、插座同埋窗簾等,所以需要好仔細咁做,需要客人同埋公司互相配合先可以斷尾。

最好就係叫個客人將所有衣物、床單等進行高溫清洗(60度以上),或者屋企如果有蒸氣機都可以使用。另外,你唔好再噴殺蟲水或者放滅蝨蛋炸間屋啦,因為有機會將床蝨殺唔到不特止,仲會將床蝨蔓延到全屋唔同角落同埋有抗藥性,到時只會更加嚴重🥲就算最後搵返滅蟲公司搞,只會更加難去處理。

如果個客係有精神病,同埋獨居長者的話,歡迎聯絡我,我可以免費幫佢去處理。同埋好欣賞你自己創業,我有一啲清潔客都可以refer俾你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞