做咗廿年清潔,今次終於遇上曱甴屋(有圖)

499 回覆
1401 Like 28 Dislike
當然如果係冇床蝨的話,淨係有曱甴only,你去噴藥同炸間屋都可以嘅,如果你噴藥建議你可以試吓Cyper 20 EC跟返份量稀釋,不過需要有Br去一啲專賣滅蟲藥嘅公司先買到,用的話記得清場,始終都會好大浸味。另外,你可以試吓落曱甴gel去同步處理。

希望以上意見可以幫到你😆
我見過最多嘅一次係幫親戚嘅親戚搵除蟲 (又係有精神病個種)
個親戚send段片俾我,小強多到見唔到個地板咩顏色
唔算多啦,滅蟲果啲犀利啲

出面走廊嗰隻係咁㗎

可唔可以講吓唔同類型?大概有啲咩處理手法?😭😭😭thankssss😭😭
我自己一個住,其實真係好撚驚曱甴
買支拜滅士玩一個月乜都清啦
樓主真係好好人
祝你好人一生平安

你會唔會考慮收貴啲
其實啲客唔知價
你收得平可能反而驚你求其做無仇報
我做客嗰陣最後都係搵報價中間嗰啲

我都搵過呢啲入伙前清潔中伏
間屋好正常 無乜大問題
我只係想有人幫我抹下地
因為業主話呢幾個月都有人來睇
都係著鞋入屋
最後係兩個阿姐拖車仔來
一見到燈槽就話每條再加錢
露台又要加錢
一路抹一路口up up
煩過自己做

試過見到隻甲由爬上我對拖鞋,嬲到顛左,洗左勁多次
張相影得唔算好清楚🥲我估應該一係就澳洲或者係美國曱甴。如果你搵滅蟲公司的話,通常都係會用焗霧+噴藥方式去處理,不過前提下需要清場大約4小時,唔可以有寵物同埋人在場。同埋如果養寵物的話,需要三日後先可以返屋企,呢個方法就會比較快速同直接,同埋啲藥都可以stay喺度,用清水抹完屋企之後會有殘留性,可以當係預防。

第二個方法就係,如果有養寵物/唔方便佢離開屋企或者屋企有三歲以下小朋友,就會用曱甴gel去處理。當曱甴食咗一啲藥餌之後,因為入邊主要成份有Fipronil,曱甴食完之後就會將藥嚟帶返巢穴,令到族群死亡。前提下,當然要做好家居衛生清潔啦😆
張相影得唔算好清楚🥲我估應該一係就澳洲或者係美國曱甴。如果你搵滅蟲公司的話,通常都係會用焗霧+噴藥方式去處理,不過前提下需要清場大約4小時,唔可以有寵物同埋人在場。同埋如果養寵物的話,需要三日後先可以返屋企,呢個方法就會比較快速同直接,同埋啲藥都可以stay喺度,用清水抹完屋企之後會有殘留性,可以當係預防。

第二個方法就係,如果有養寵物/唔方便佢離開屋企或者屋企有三歲以下小朋友,就會用曱甴gel去處理。當曱甴食咗一啲藥餌之後,因為入邊主要成份有Fipronil,曱甴食完之後就會將藥嚟帶返巢穴,令到族群死亡。前提下,當然要做好家居衛生清潔啦😆
坑渠
扮哂有下屬做咩姐你
樓主係咪好似微塵窄路入邊,
要清理埋血案乾晒D血,
個D清潔公司

係咪請左袁澧林咁正嘅同事
屌 點解咁多污糟邋遢嘅人㗎
辛苦晒 po者了
我都好憎咁污糟
但真係勁多呢啲人
搞到其他同層都硬食
老鼠都可以同貓差唔多size
曱甴同蝨都好煩
但老鼠仲要有腦
啫唔會好蠢識避
同埋咬人好痛
精神病人寧舍麻煩 應該全部滅絕啦diu
太遠睇唔清, 要反轉睇紋
樓豬下個post:
喺Xxx運動場燒曬啲衫,求巴打帶衫拯救
通常係吉屋定有機會仲有雜物?
Cls 做清潔但係怕污糟我第一次聽 如果係乾淨唔使你做啦
樓主

令我諗起之前連登post 過一條片係架仔喺街頭坑渠蓋焗曱甴嘅片,條片好撚痴線,焗左陣幾百隻曱甴不斷喺渠蓋湧出嚟
咁樣好誇張喎 除咗全爆真係係諗唔到啲咩解決方法
唔會
如果隔離屋正正常常 清完間屋無野食會自動消失

利申
試過隔離屋就係垃圾屋 果陣搞到我屋企成日有曱甴
自從佢搬走 已經成年無見過曱甴出沒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞