搞緊地區事務,你問我答

1001 回覆
6 Like 30 Dislike
你既政綱吸唔到飯
著對黑絲出黎吸下毒撚d精啦

直接d
主要搞下交通,環境衛生,區內大小野都做
有興趣就gp 傾,定期會開下會講下區內事務,尋晚先開完會。。。。
又要搞下其他野,係呢度講得多,益左建制對手

你地咁關心人地政治立場,我講左la
香港冇個政黨同我理念相似
你可以話我離地,亦可以點解我會咩政治取向同香港人政治取向好唔同
因為香港冇人敢做既野,我會大膽去做
香港政治意識形態太落後
我唔信冇人敢講,要有應有權利同自由

你擺明要出黎參選 唔關心政治立場 仲可以關心d乜?

係香港搞左類似外國茶黨己經離地兼騎尼

紅字更加係on9
茶黨既主張咁撚保守, 有幾大膽?

茶黨既保守係經濟方面反交稅
但民生係少量學英國工黨
茶黨保守係唔交稅, 夾係民主共和兩黨之間,左右民主共和兩黨既大局
香港暫時冇黨可以做到咁 , 夾係建制泛民之間, 左右佢地既決策

唔交稅會唔會變極端資本主義?
咁係右翼經濟喎,你所指嘅偏左係指邊方面?
越聽越似自由黨,但自由黨主導民生,就會變咗生活每一PART都當生意咁做,受苦一定係基層。

其實真係左既係得 工黨 街五 民協 長毛
公民黨都叫做中間偏左

民主黨係經濟政策方面都幾右下

自由黨都唔係

唔交稅未必變極端資本主義
睇下係唔交邊D, 本身唔交稅係不合作運動,唔同意政府大白象工程
偏左係搞民生, 標準工時每周40小時,最低工資每小時40蚊
經濟某D位,係行保護/本土主義
反對走水貨, 支援中小企

你可以唔填某樣税,不過咁會產生逃税呢個問題,你點保護參與嘅人?
而政府起嘢唔會話你用某種稅嘅錢,你點樣針對大白象工程唔交税?

用信用卡分幾十次交,政府咪收唔到錢囉
但又唔會犯法

有人提倡過啦,但結果唔見有大嘅和應,
就好似罷工咁,個個講無人做。

但民生係少量學英國工黨
茶黨保守係唔交稅, 夾係民主共和兩黨之間,左右民主共和兩黨既大局
香港暫時冇黨可以做到咁 , 夾係建制泛民之間, 左右佢地既決策

越聽越似自由黨,但自由黨主導民生,就會變咗生活每一PART都當生意咁做,受苦一定係基層。

公民黨都叫做中間偏左

自由黨都唔係

睇下係唔交邊D, 本身唔交稅係不合作運動,唔同意政府大白象工程

你可以唔填某樣税,不過咁會產生逃税呢個問題,你點保護參與嘅人?
而政府起嘢唔會話你用某種稅嘅錢,你點樣針對大白象工程唔交税?

但又唔會犯法

D有領導力既人做先有用

但民生係少量學英國工黨

公民黨都叫做中間偏左

自由黨都唔係

而政府起嘢唔會話你用某種稅嘅錢,你點樣針對大白象工程唔交税

但又唔會犯法

D有領導力既人做先有用

不合作運動既方式太多
岩岩咁多位提到信用卡分開交,
紅字係重點, 可以用信用卡分開交, 用銀兩交
本身唔交稅,可以選擇唔交某D
唔交稅已經係唔同意政府

仲有唔做公職
唔去強國旅行
唔做中資

都係不合作運動

*純粹學術討論, 不涉及任何煽動或鼓吹其他犯罪

公民黨都叫做中間偏左

自由黨都唔係

而政府起嘢唔會話你用某種稅嘅錢,你點樣針對大白象工程唔交税

但又唔會犯法

D有領導力既人做先有用

不合作運動既方式太多
岩岩咁多位提到信用卡分開交,
紅字係重點, 可以用信用卡分開交, 用銀兩交
本身唔交稅,可以選擇唔交某D
唔交稅已經係唔同意政府

仲有唔做公職
唔去強國旅行
唔做中資

都係不合作運動

*純粹學術討論, 不涉及任何煽動或鼓吹其他犯罪

幾時著黑絲出黎吸精
你既政綱吸唔到飯
著對黑絲出黎吸下毒撚d精啦

第2頁有人post左 樓主既J片, 你睇下起唔起到機

https://www.youtube.com/watch?v=sxWrViHfcUg
https://www.youtube.com/watch?v=TQJKPkTwPlI
https://www.youtube.com/watch?v=Q52gqQ8D6Ok&t

來緊備課,冇咩時間答大家問題
此POST已完
睇死你哋係狙擊新民主同盟 點會狙擊民建聯,咁撚難

嚟嚟去去都係得一條友咋嘛
西貢區邊有人夠膽追擊新同盟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞