[FEARNOT] LE SSERAFIM討論區(65) EASY音源成績穩步上升 | 音放首輪投票最後衝刺!

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
貼紙幾靚
因為而家市面上 , 大多數都係一 D 後製過既 live
(特別係o個 d 個賣相做到真係一 take 過現場實際係後製過晒先出街既live)
等唔少人真係以為個個可以違反人類身體結構地跳咁大動作都可以同時 keep 住完美音準 , 仲要一team 人個個都做得到

其實呢條片先係一個正常既 live ,
唔係佢地唱得差 , 根本大把偶像派歌手既真面目都係咁 , 係正常水平
只係我地好難先有機會聽到 (又或者聽到後賴落去音響度)

至於櫻 , 其實佢係一個日常講野都會走音既人
現實中都有好多呢類發聲有問題既女仔 , 你叫佢讀一隻字 hold 住三秒佢都未必 hold 得實
佢o係片入面識得避開一兩粒自己怕出事既音唱左出黎 , 其實已經係好大進步

不能期望個個偶像都十全十美樣樣掂
如果櫻唱歌真係勁既 , 就會唔係采源允真做主力啦
由邊一個唱邊幾句全部都係精心安排
個道理即係同大家唔會有機會見到采源遞到隻腳高過上額頭一樣
好片不妨一睇再睇
同埋都要學下韓文先,唔係面對面真是口啞啞
我呢排都講 其實做偶像派唔需要唱歌好聽
去到現場 真係鬼得閒聽你唱功點咩
走晒音咪一樣大把人鐘意
要唱功好 老實說真係唔會追fim寶啦
呢個機會難得既程度 , 真係同要聽時下偶像唱真 live 差不多

fim寶黎講 5 個成員各有賣點 ,
而且各成員既賣點真係比起其他團明顯易見得多
不過我都想&相信fim 寶會力求進步,安於現狀同圍爐自high無分別
比起初出道其實已經好好多
其實我覺得佢地唱歌/跳舞比起以前都有進步
當然你比起d實力派梗係有距離啦
但係對我黎講佢地keep住有進步我就滿意

同埋今次encore我真係唔覺得有咩大問題
咪呢代既女團水平囉
唔係話好但係未到話要鬧既地步
見到櫻織冷帽都知佢係幾投入既人
但反而自己正職會表現成咁
再睇完全知干預都見到 hybe 班團隊係幾咁完善
可想而知其實佢把聲應該係一件好難搞既事
甚至佢既聲線真係先天既問題 , 冇得救

咁所以咪唱少幾句避一避囉 , fim 寶唔係剩係賣唱歌架嘛

班黑粉剩係會彈人地弱項 , 櫻做綜藝o個陣佢地就失踪
我想知有邊團live跳唱公認係最好,每次表演都冇甩過
有時啲idol開直播live唱落都正常既

不過上到台有時就好多因素影響,氣氛,嘈雜既環境,緊張呢啲都有影響既
講呢d佢地就會拎mamamoo 果d黎比
老實你要彈既話mamamoo我都有野彈架啦
咁mamamoo呢隊依家響邊
咁多代女團之中 有邊隊一線女團唱功勁過mamamoo?
有既bigmama
靚到可以出show著
依一代嘅話nmixx都幾好吖
雖然我對佢地d歌唔係特別有興趣
當有一隊可以做到每次表演都冇甩過既時候 (講唱歌)
咁即係表示係個後製/幕後做得好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞