各方 AE 卡愛好者今年收到未,有茶園tiffin自助餐

161 回覆
2 Like 5 Dislike
講真 我覺得話要比年費唔抵既人
一定無用過AE
佢除左唔係度度收之外
佢既服務係真係咁多間信用卡最好

不過以香港人咁鍾意儲分既格黎講 百夫長係蝕桌左

有咩服務咁優越?
利申有用1980個張 暫時唔覺d服務有幾好
當然唔係唔好

係計錯分會主動話幫你追返

我打其他銀行電話都係1/2分鐘有人聽

訂臺食飯 自己打去咪得
外地訂臺既話 visa都可以做到

當然如果你話7800攞黎威既話 又無咩好講
但張卡只係用黎證明到你係中產 唔係有錢人 唔覺有幾威

https://lihkg.com/thread/103222/page/1

巴打講中左自己

你點話點好啦 你覺得好用 又有得威 你岩用咪得

大家最緊要開心,美心個offer 巴打用得多唔多?

以前有rice paper 同lawry's 仲用到果時用得最多

美心就 一個月食5-10次
所以我就覺得1980好抵開

$1980 要交哂定有 offer?
一定無用過AE
佢除左唔係度度收之外

有咩服務咁優越?
利申有用1980個張 暫時唔覺d服務有幾好
當然唔係唔好

係計錯分會主動話幫你追返

我打其他銀行電話都係1/2分鐘有人聽

訂臺食飯 自己打去咪得
外地訂臺既話 visa都可以做到

當然如果你話7800攞黎威既話 又無咩好講
但張卡只係用黎證明到你係中產 唔係有錢人 唔覺有幾威

https://lihkg.com/thread/103222/page/1

巴打講中左自己

你點話點好啦 你覺得好用 又有得威 你岩用咪得

大家最緊要開心,美心個offer 巴打用得多唔多?

以前有rice paper 同lawry's 仲用到果時用得最多

美心就 一個月食5-10次
所以我就覺得1980好抵開

優惠個堆餐廳有邊間係好食?
佢一張卡有幾個優惠/服務啱用,唔洗分呢張卡就可以用呢個優惠,另一張又可以用呢個服務,廢事煩啦,圍到幾百蚊一個月姐 最緊要方便唔洗分嚟分去
佢一張卡有幾個優惠/服務啱用,唔洗分呢張卡就可以用呢個優惠,另一張又可以用呢個服務,廢事煩啦,圍到幾百蚊一個月姐 最緊要方便唔洗分嚟分去

只限platinum card
Platinum credit card同cx嗰張都有唔同服務
AE真心冇得輸,有求必應,打上CS 10秒内一定有人聽
真係年費同普及程度爭啲,希望可以普及啲就好,年費個人認為可接受

利申CX假AE
ae 得blue cash 岩我用,
而家本地簽帳任何商戶回贈 1.2%
冇其他卡可以做到, 係任何商戶1.2%
唔駛計住邊間舖用邊張卡
真係年費同普及程度爭啲,希望可以普及啲就好,年費個人認為可接受

利申CX假AE

假CX幾錢年費
係咪有得免費入lounge
ae 得blue cash 岩我用,
而家本地簽帳任何商戶回贈 1.2%
冇其他卡可以做到, 係任何商戶1.2%
唔駛計住邊間舖用邊張卡

1.2%同大新1%差唔多

利申CX假AE

假CX幾錢年費

有得waive 菠蘿銀or 簽夠150k
係,plaza premium 無限,主卡有4次PP
一定無用過AE
佢除左唔係度度收之外

呢個真 除左優惠唔多 儲分西
服務真係一流
打親上cs 都幾快有人聽同未試過線路繁忙要聽音樂等

其實有乜事會需要打電話

幫你食飯訂枱

收皮啦,叫佢打多兩次俾個日本師傅都唔撚肯話打唔到
一定無用過AE
佢除左唔係度度收之外

服務真係一流

其實有乜事會需要打電話

幫你食飯訂枱

會拒絕個客要求㗎咩
一定無用過AE
佢除左唔係度度收之外

服務真係一流

其實有乜事會需要打電話

幫你食飯訂枱

一定無用過AE
佢除左唔係度度收之外

服務真係一流

其實有乜事會需要打電話

幫你食飯訂枱

會拒絕個客要求㗎咩

利申CX假AE

假CX幾錢年費

得四次PP?好在冇申請
一定無用過AE
佢除左唔係度度收之外

服務真係一流

其實有乜事會需要打電話

幫你食飯訂枱

我試過自己上網book已經full booking,之後試下打上去問可唔可以幫我book,佢話要溝通下之後再打俾我,之後十分鐘唔洗已經打俾我對名同時間,超勁抽

利申CX假AE

假CX幾錢年費

得四次PP?好在冇申請

又唔好咁講,呢張算最低門欖嘅PP/LOUNGE CARD嚟架啦

得呢張 不過好抵 990年費
淨係攞黎睇戲都爽

計埋回贈 年費$990

我個張係機構卡黎 所以$990
正常係$1980

Hkie
https://www.hongkongcard.com/privilege/10616663
呢個優惠好似無乜用

全部都小店
一定無用過AE
佢除左唔係度度收之外

服務真係一流

其實有乜事會需要打電話

幫你食飯訂枱

我試過自己上網book已經full booking,之後試下打上去問可唔可以幫我book,佢話要溝通下之後再打俾我,之後十分鐘唔洗已經打俾我對名同時間,超勁抽

白金信用卡有冇幫你訂外國枱服務?
用開visa 果邊秘書多
講個故仔俾大家聽

幾年前,響 hongkxxxcard.com 個 forum 到,有一大班會員經常吹奏 AE 卡有幾威有幾勁,又約埋成 Group 人去用 AE 俾果 d 餐飲優惠同其他會員分享。

過左一排,有人踢爆原來當中有好多個 AE Sales 響到圍威喂製造假像跑數,果邊 admin 都 ok 嘅,清走左果班打手。

所以,你依家去番果個 forum d user 都係屌打 AE 居多。

無乜事我出番去先

邊個係打手買乜輸乜,行路踏狗屎
講個故仔俾大家聽

幾年前,響 http://hongkxxxcard.com 個 forum 到,有一大班會員經常吹奏 AE 卡有幾威有幾勁,又約埋成 Group 人去用 AE 俾果 d 餐飲優惠同其他會員分享。

過左一排,有人踢爆原來當中有好多個 AE Sales 響到圍威喂製造假像跑數,果邊 admin 都 ok 嘅,清走左果班打手。

所以,你依家去番果個 forum d user 都係屌打 AE 居多。

無乜事我出番去先

邊個係打手買乜輸乜,行路踏狗屎

如果 AE d 廣泛性高 d 就好。

每次去到 d 舖頭想用 AE 之後佢話收 visa master Unionpay 係 AE 唔收,果下真係好無奈。

成本問題,預左細鋪唔收,但係有D連鎖店都唔收
比較蝕章既係 Androidpay 都未有 AE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞