倪匡邊本最好睇

500 回覆
45 Like 1 Dislike
記得之前睇完探險覺得唔錯
但之後睇繼續探險有part講到有條蛇叫好人蛇
搞到好出戲之後就無再睇落去
因為係跟佢真人心態黎寫, 年紀大咗就唔會咁勇, 再後期d 就變左廢老
你一係弱智,一係無睇晒
每本的中心思想根本唔同
書劍主角係o靚仔?楊過身世普通?韋小寶除左學到輕功,根本係武林弱手。
係新一代透過電影遊戲先識金庸,以前大家都係睇小說,然後金庸出名,先後次序都搞錯。
7撚到一個點。
證明你係on9仔
我都睇過
果個年代幻想到複製人
真係好勁
分分鐘中共秘密做緊
我記得玩具係有續集,但唔記得書名
浪子高達系列最鹹
如果冇外星人,規律呢個故仔最有共鳴
當年唔小心租左尋夢睇, 最後女主係男主死之前同男主講句個反轉豁然開朗, 之後就開始追返曬其他故, 所以尋夢對我嚟講係最深刻
我都好討厭紅綾,反而佢其他朋友啲設定係好吸引。原振俠唔知係咪黎明關係,睇書時會代入咗佢個樣…. 不過我唔太鍾意佢嘅性格。

我都有睇過另一個人寫嘅「回憶錄」,入面都有嘗試去「解釋」返小說嘅bug, 有興趣都可以睇吓
有冇巴打睇晒全部?岩岩開始睇緊鑽石花
真係笑出聲

成日彈指神通

不停對同一個西人用多國語言交談 九唔搭八

中期已經勁 grumpy 勁撚同溫寳裕有仇咁

問下倪震同個老豆係咪有仇
我,但已經好多年之前
睇過

表面好震撼咁

背後無咩意義

純粹歷史回帶
應該係頭髪,無記錯講衞斯理同白素係度傾計,比白素推咗一下跟住佢就被個裝置送咗去天堂,又話天堂一小時=地球唔知幾多個鐘所以佢再講回到地球已經係六年之後咁上下(我記得佢有講因為咁所以小說隔咗六年先至有新嘅
圈套?
後期小說先有高度連貫性:勒曼醫院、非人協會、生命配額、三大生命、長老
而且黎黎去去都係同一班人:小寶、紅綾、藍絲、良辰美景、戈壁沙漠、12個女特務
Oh, really , 《地底奇人》 最尾係外星人?

《玩具》最尾又係外星人操控人類?

《第二種人》講嘅又係外星人?

仲有《再來一次》、《沉船》、《電梯》呢?
仲有雨花台石
極形
形容得好真實
筆友你諗下佢寫係幾時先
走前左幾多
建議聽埋廣播劇,超高氣氛,真係有小小聽到驚,唔敢一個人搭𨋢
血統係屍變下集

圈套係玩具下集
不死藥最後一段

結果會怎樣呢?其實大可不必擔心,我是連續小說的主角,當然逢凶化吉,不會有事的!
Deadpool咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞