[FEARNOT] LE SSERAFIM討論區(64) 韓綜到處都有Fim寶的身影 | 音放多多投票爭取一位!

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
上年好似賺400幾億won 利潤25%左右 即係差唔多1億港紙
咁唔正常喎
我23號收sms
25號就送到
我係乜都無收到,突然拍門送上黎😮‍💨
BTS就特別例子啦,其實hype啲男團都好賺錢,女粉課金仲多啊,不過賺錢能力唔等於成績窩,成績你分第一第二,金就一定課梗,不過刷音源投票果啲係考驗粉絲耐力。

經過兩年,fim寶知名度我諗都去到咁上下,以concept同歌嚟講就一定無新牛果種咁易入口,畢竟人哋當初用一大筆錢做marketing. 同時又係一埋仲賣梗「實力」嘅時候殺出一條新路線,「實力」呢個字除咗粉絲仲有幾多人睇重?我當初仲係路人都畀ditto吸引到。只係fim寶夠晒爭氣再配合公司資源所以有今日嘅成績,我覺得拎咗最佳dance performance 已經係一個肯定

至於你話未來會捧fim寶邊個無人知,事關佢哋嘅變數同可塑性比想象中大,我又唔覺得會力捧邊一個,分散投資先最穩陣
ITZY嘅歌我自己最鍾意係Loco同Sneakers, 不過可能因為呢2首比較冇特色所以反應麻麻
佢打俾我話有野送上門 過左成個鐘先有sms話到貨 嚇死我仲以為唔知咩黎
其實兩團都係衰公司
itzy wannabe之後 jyp好似無心推佢地咁
彩領上雖沒菜 先記得起佢地
gidle我覺得係推錯主打 同埋concept真係開始有d厭
不過隻碟其他歌都好好聽 soyeon係勁既
約期似係就完 之後真係難講
反而我覺得「實力」係路人睇重啲
除非啲歌紅到已經去到歌帶人嘅地步,好似nj同早幾年twice咁
因為音源靠路人粉,俾人打咗個「實力差」標籤,好易降低路人緣
問題依家個環境真係歌帶人,先紅歌,再紅團體,先到個人,新牛已經係呢個策略,真係唔怕得罪講,itzy當初都好紅,都好有實力,不過衰公司,所以佢哋同新kpop 環境會脫節,wannabe 超好聽,但後期嘅歌都係夾硬配合環境而出,所以都好擔心fim寶會變成咁,但求方pd 正正常常,放心俾fim寶發展就好
咁gag既咩間公司,每個人收貨既過程都唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞