[公路單車] 2024 春季比賽討論區

420 回覆
1 Like 1 Dislike
又記返起當年Porte 炒到唔郁上直升機
有人喺grand tour同pogi 鬥先好睇
希望全部都冇事
其實remco真係好彩
佢好似係飛咗落橋
雖然而家咁諗好似好衰,但Pog係咪可以考慮下加埋Vuelta落schedule,呢個機會一定唔會再有
琴日Kämna訓練嗰陣炒咗落架車度
仲有Ayuso 同Carlos Rodríguez 琴日都炒過嚟
https://x.com/ehitzulia/status/1775839360341995962?s=20
Remco Roglic 環法應該仲趕得切
Jonas先求佢一切平安冇大礙
環義應該得返pogi 自己
Tdf 睇remco係咪真係鎖骨only
Roglic 外傷應該冇嘢(?)
鎖骨算唔算難恢復
單車手辛苦搵命博
睇news見到咗大獲
唔知幾時有片, 帶頭果個玩集體哂車??

佢好想贏world champ
同意 this is the only chance
Fb no.13 個po 有片
運動員鎖骨好快得
比起其他位
但佢摸個位似肋骨多d
如果jonas 係片尾撞落去水泥嗰個
咁嘅姿勢
Around 50km/h
DAMN
uae 出左po 話vine 講到野
jumbo 仲係no news
啱啱話jonas有意識
希望所有車手平安
唔好有事
佢果單同jakobsen一樣,好返仲贏到車已經好癲
齋睇片既話又唔似係前方車手出事導致佢地咁大獲,集體判斷錯誤飛左出去?

BTW希望全部人都平安
https://www.instagram.com/p/C5WUsYnLDbJ/?igsh=MzRlODBiNWFlZA==

應該只係斷鎖骨同肋骨,咁真係算小事
Remco傷到脊椎,右側脊椎骨折
Vine 頸椎同胸椎骨折

暫時僅有嘅文字消息,呢兩個傷得仲嚴重過 Jonas
Jonas 可能都仲可以 Tour + Vuelta double,不過就算趕得切Tour狀態都好難抽贏 Pogacar
Remco算好彩,如果佢無救一救車應該會直撞埋棵樹度,咁就真係玩完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞