大家有冇啲畫面靚又好玩嘅2D 橫向遊戲介紹?

323 回覆
47 Like 9 Dislike
唔係講笑,隻game由故事,h內容到動作game 以一隻咸game黎講係超晒班
elden lilies
忽然仲諗起有鹽與聖所
… 雖然畫面唔係話好靚
不過如果鐘意魂系都可以試下,係依家一地都係既「類魂」之中都係比較魂嗰隻黎
最近出咗DLC都幾好
valiant hearts the great war
講左未
Terraria 神作
星之卡比 鏡之大迷宮
lm
1代你奉獻夠好似兩萬五定五萬之後可以開到祭壇傳送
最鍾意嘅俾你講哂
唯有講ender lilies
不過呢隻可能好易悶
探索同控制比較簡單
Gow 3
真 遊戲界需要更加多呢d咁高質既開發商

當初天稻姬出個陣
班日本gamers要搵日本農林水產省同埋真係種米既農夫 去問佢地點樣種米
要有咩條件咩水位咩溫度先種得好
老實講 我打左成30幾年機 要去到一個地步要問政府機關攞遊戲攻略既game真係第一次見
成件事真係hardcore到仆街

話隻game難度不足我淨係認同動作戰鬥個part
種米個part真係痴撚柒線
你而家有wiki寫曬攻略就話d米易種
試下唔睇攻略自己研究點種?

一開頭真係笑撚死
d米有熱病/生害蟲/徒長 邊有乜鳩攻略
twitter度日本仔話要問自己當年種稻米既阿爺係點點樣解決
最好笑係阿爺教既方法係真係work

要整一隻好game已經唔容易
要整一隻有教育意義 鼓勵探索/有研究價值又好玩game真係好撚難
玩完隻game真係唔想浪費任何一粒米
用手制/keyboard種都咁撚難 何況現實既農夫
真係粒粒皆辛苦

講多樣 隻game實體限定版係附送一包真米比大家煮黎食
https://youtu.be/XtYVxbsQfYM?si=VREbX8NX1YgX2d9M

啱啱新出呢隻都唔錯
係有啲位為咗要拎金幣鳩鳩地 好難跳
不過試多幾次一定會過到
DEADCELL 好撚好玩
不過死幾百次先過到一關
班Dev連首歌都好畀心機
睇Wiki話佢哋想首歌採用「田樂」都用到嘅樂器(田樂:種田前祈求豐收嘅傳統舞蹈)
當時特登去咗樂器博物館取材,仲用咗啲好少見嘅傳統樂器(例如びんざさら)
好佩服係愛呀

仲有樣嘢係,當初以為主角係普通萌系倒模式のじゃロリ
其實心智成熟到仆街,係個好有魅力嘅leader
印象好深刻嘅係,主角當初冇啖好食時扭計,想逃避
到慢慢學識種米,愛上種米,甚至對塊田、對自己勞動嘅成果有感情
好同意話明白咗粒粒皆辛苦
依家食啲飯寧舍好味
人哋唔知死咗幾多次先一個鐘過到
完咩?唔係2月28先
莉卡劇情真係紙巾用完一張又一張
其實主角一開始真係一個靠父母幹既廢物豐穰神
但故事見到佢既成長真正成為守護農耕既神

https://youtu.be/PSxURCpF0f4?si=EsTikugZBAbme1Dc
順便share 埋結尾歌手channel 上既片尾歌MV, 講左人類同土地長久以來點樣互相倚靠
好感動
雙截龍。
依隻玩到人都顛...
好玩好靚。。。 不過同屋企人一齊打仲未爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞