大家有冇啲畫面靚又好玩嘅2D 橫向遊戲介紹?

323 回覆
47 Like 9 Dislike
我唔明朧村正點解唔移植返落家用機
依家咁興咩高清重製
skul有冇巴打有玩過?o唔ok?
有玩deadcells, 同skul比邊隻好玩d?
天之痕
武林群俠傳
https://youtu.be/2I-J4x7x6mU?si=ENAVzlBcjufdnlp4
Katana Zero
玩完絕對唔後悔 信我
好似話間工作室有諗過重製 但整緊隻新驚唔夠人手 然後就冇然後了
lm
好似冇人提骨仔 Skul:The Hero Slayer

同場加埋 Spiritfarer:Farewell 版,未必好刺激同埋會少少悶,但可能喺game入面了解一D人嘅價值觀,大推。

之後係 Rain World,Hardcore生存系列。

利申:2D game fans,出名嗰D都玩過哂
blasphemous 1&2
Metal Slug 1-3 集
child of light
早排玩完2覺得1好好多
以前psv有隻橫向過關 又有少少rpg味道
有幾個職業揀 記得個法師好大波
個後背好似係中世紀打魔物
可以連機4p

有無人知咩名
佢地個feel好似係次次都盡地一舖, 不成功變成仁咁
十三機兵嗰陣又用晒全公司力量開發多年

其實十三機兵初期都賣唔好, 不過慢慢有好評同埋有遊戲界啲大佬(e.g.櫻井)推先有後勁
dragon's crown?
係呀
好鐘依玩合作過關
橫向都少 合作更加少
可能太少眾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞