大家有冇啲畫面靚又好玩嘅2D 橫向遊戲介紹?

323 回覆
47 Like 9 Dislike
我都係
雖然佢都係無乜劇情無腦咁刷
但好鐘意整build同埋合作打
蒼翼 混沌效應
我記我好細個玩過worm,應該有廿幾年前
Worm係咪貓狗大戰個隻
吞食天地

食緊大髀
我冇玩過隻GAME,但依首BGM 係我上年喺SPOTIFY TOP SONG 佔咗頭5位其中一席
Cuphead
Guardian Heroes
其實一路都想有啲好似rpg式砌build,2D 街機dungeon & dragons 咁過版打裝嘅game,又可以1-4個人玩,最好有得endgame一路玩落去
講緊既dragon crown 咪exactly 你講既野
靠勁武器配搭打穿
見上面講咗啲上哂神枱嘅係呢邊講啲偏門少少

afterimage (大陸製作 工作室第一次整橫版所以手感一般 係地圖夠大同俾佢畫風呃咗 大概 6 - 7/10)
ender lilies (易上手 整體偏容易遊戲時長算短 畫風靚音樂甜 咁心水大概 8 - 9/10 今日出咗續作trailer不過未知係咪老任獨佔)
小骨 英雄殺手 (爽快度 手感上有少少似deadcells 難度算高 7 - 8/10)

暫時等緊hades 2, 台仔隻九日
第1集好玩, 第2集不了
呢排無game玩
諗住重玩多次ender lilies,想回憶返佢嗰地圖設計有幾垃圾
然後就見到佢出續作,希望今次嗰地圖喺俾人睇
https://www.youtube.com/watch?v=TRLsgCFjXGU
Apotheon
成隻game都係古希臘壁畫style 但好好玩
係 畫風又唔錯 記得仲有得睇輸出捉戰犯
Skull 我玩左勁多次 好正
最鐘意玩死神 有招打全screen 雖然打boss無乜用 但好型
開埋黑鏡可以玩好耐
同deadcells一樣有運氣成份 頭骨/裝唔夠好就收隊
黑鏡都爆了 1-10lv都係用水元素搭冰骨打爆
水元素好撚勁
下次試試 卡緊鏡9
原版13年ps3, pro版都18年ps4 啦
呢段時間真係冇乜呢類game咁
魂斗羅有新作 Contra: Operation Galuga,3月出。
冇錯, 睇trailer好似好正, 玩落好失望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞