大家有冇啲畫面靚又好玩嘅2D 橫向遊戲介紹?

323 回覆
47 Like 9 Dislike
Super Mario Bros. Wonder
間開發公司以前有份整洛克人Zero系列
多多少少都有Zero系列嘅影子
鐘意惡魔城可以玩下dead cell castlevania
依隻真係好撚正

魔龍寶罐
必玩神作
呢隻GAME啲敵人配置同關卡設計仲有傳送點太反人類,玩唔落去
Dave the driver 包好玩
殺哂D村民
我睇攻略先全成就到
2改善左
hollow knight
神之天平呀屌
畫面同ost正到仆街
i wanna be the guy
如果純粹用打機眼光睇,佢有唔少缺點
除咗你講嘅難度不足之外,我比較在意嘅係明顯feel到佢有好多機制去刻意拖長遊戲時間,例如採集個table,經常要反覆save/load出想要嘅嘢;遊戲流程極受種米進度影響;幫裝備解鎖buff要著件嘢上身先計數…等等
但整體上我覺得係:驚喜,瑕不掩瑜
最鍾意羽衣技能,爽快實用,連高自由度都幾高
佢對人物成長、風土人情、農耕社會文件嘅探討,亦比預期中更深入
以Indie game嚟講確係超晒班
如果有續集一定支持
連高連技
2D你係要玩法定畫風
原製作人之前整咗Bloodstained: Ritual of the Night,3D畫風但都係經典2D 惡魔城玩法

另外仲有Bloodstained: Curse of the Moon 1+2 兩集,old school 像素風格畫面
D故事都幾正, 不過同dark soul一樣碎片化, 唔睇解說都唔知個故事up乜.
後尾落到最後一個zone abyss, d bgm同畫面氣氛真係cls, 不過睇得出唔夠經費, 敵人都係得返一種.
同埋都介紹左mili呢隊band比我
沖繩奴隸島
咁貴,得個幾G容量不過我都想買佢特價緊
啱啱完咗特價,你follow住呢隻game先囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞