有冇醫生或者試用緊嘅癌症藥可以救下佢,唔想佢死。

112 回覆
323 Like 18 Dislike
希望他可以舒舒服服走最後一程。

年青有為又好人徧徧就唔長命,唉!
條撚樣大大聲吹到有得醫斷尾
cancer好多種。

但係斷尾真係唔易,通常都係講五年存活率,好少話痊癒率.....
有部分cancer "相對上”冇咁惡容易醫d,可能thyroid, NPC, prostate。但係都係要睇期數。

你去到未期就好難醫,雖然唔係冇得醫。

等於你ca prostate ,散到成身骨都係,你都可以打radium (xofigo),貴之嘛。唔會冇得醫,但係唔等於醫返好你。
你個mass大到咁上下,壓到其他位就開始痛

或者所謂肝膽相照,個膽嚮個肝附近,壓到d bile duct / 搞到阻塞,乜都有可能
安樂死合法
咁佢可以去試下,既然藥石無靈,倒不如藥石亂投,之前美國有個細路有嗰啲咩腦膠質惡性腫瘤都可以醫得返。
本身事主唔係窮
另一半又係藥劑+醫科生
佢身邊d fd仲要係hku 高材生
我諗可行嘅都做晒架喇
藥用CBD係咪都禁咗?
都唔知個嗰年代,係咪大麻油溝橄欖油
核幅射以毒攻毒 ?

https://lihkg.com/thread/3631967/page/1
切爾諾貝爾核災區動物進化成抗輻射及抗癌
老實講,唔好搞咁多野,俾佢舒舒服服咁走就對佢最好既安排。

我親眼睇住癌症親人走,自身體會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞